home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW e-Golf

Na sudu u Austriji je doneta zanimljiva presuda koja će možda otvoriti prostor i novim tužbama, ako je potvrdi sud u drugom stepenu. Jedan vozač iz Mühlviertela je tužio trgovca jer mu je 2018. godine prodao električni automobil koji ima mnogo manji domet od deklarisanog, odnosno u salonu ga nisu o tome obavestili.

Trgovac mora da mu vrati 30.288 evra, kupoprodajnu cenu vozila umanjenu za naknadu za korišćenje, piše austrijski Neue Kronen Zeitung.

Regionalni sud u Lincu je doneo odluku u prvom stepenu. Prilikom kupovine e-Golfa tužitelju je obećan domet od 230 kilometara, stoji u obrazloženju. U brdovitom Mühlviertelu automobil je mogao da pređe samo 110 do 120 kilometara, prenosi Revija HAK.

Na regionalnom sudu u Lincu je istaknuto da trgovac automobilima nije naglasio činjenicu da je domet manji na niskim temperaturama u brdovitom Mühlviertelu. VW ističe da je fabrički definisani domet samo informacija, a stil vožnje ili spoljašnja temperatura imaju uticaj na performanse baterije.

e-Golf je prva Volkswagenova serija električnih automobila, a zapravo se, kao što znate, radi o konvertovanom klasičnom Golfu VII, kome su umesto SUS motora ugrađene baterije i električni motor. Novi električni automobili imaju izdašniji domet, mada i njih muče diskrepancije između stvarnog i deklarisanog dometa.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rsčitanja : 447Komentari