home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Policija u Teksasu ima novu moćnu igračku za hvatanje kriminalaca - Dodge Challenger SRT Hellcat. Međutim, on je daleko od standardnog Hellcata.

Standardni Challenger SRT Hellcat iz fabrike izlazi sa 6,2 litarskim kompresorskim V8 motorom koji razvija više od 700KS. Teksaško odeljenje za javnu bezbednost (DPS) otkrilo je da je ovaj Hellcat nadograđen na preko 1080KS i da je zaplenjen pre nego što ga je sud dodelio policiji, navodi Jutarnji.hr.

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Prema Texas DPS-u, ovog Hellcata iz 2020. godine policija je zaplenila u aprilu 2021. nakon što je vozač učestvovao u opasnim uličnim trkama i bežao od službenika za sprovođenje zakona brzinom od 258 km/h. "Prvo je bežao od policije, a sada služi za hvatanje kriminalaca u Teksasu", navode iz jedinice.

S obzirom na njegovu novu ulogu u služenju zajednici, moćni Challenger dobio je crno-belu livreju koja mu savršeno pristaje.

Vozila visokih performansi koja se pridružuju policijskim voznim parkovima često su to više zbog promocije, ali čini se da je uloga ovog Challengera mnogo ozbiljnija.

Svaki službenik koji sedne za njegov upravljač verovatno mora da prođe posebnu obuku da bi bio siguran da može da podnese svu tu snagu.

Nije pomenuto koje nadogradnje su napravljene na Challengerovom pogonskom sklopu, ali pretpostavljamo da je reč o većem superchargeru uz neke druge promene.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Facebook Screenshotčitanja : 620Komentari