home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Chevrolet Camaro Collector's Edition

Chevrolet je potvrdio da se proizvodnja aktuelne, šeste generacije Camara završava sa modelskom godinom 2024. i za sada nije planiran direktni naslednik.

Vest dolazi direktno iz Chevroletovog saopštenja za medije u kojem se najavljuju konačni planovi za Camaro, a koji uključuju Collector's Edition modele koji će biti predstavljeni kasnije ove godine.

Modelska godina 2024. će biti dostupna kasnije ove godine, ali proizvodna linija će se zaustaviti u januaru 2024. godine.

Ipak, u saopštenju za medije potpredsednik Chevrolet Globala Skot Bel obećava da to nije kraj puta za Camaro. Nažalost, proizvođač automobila u ovom trenutku nema nikakve informacije o potencijalnom nasledniku.

„Dok se spremamo da kažemo zbogom sadašnjoj generaciji Camara, teško je izraziti našu zahvalnost svakom Camaro kupcu, zaposlenom na Camaro proizvodnoj liniji i ljubitelju trka,“ rekao je Bel. „Iako danas ne najavljujemo neposrednog naslednika, budite sigurni, ovo nije kraj Camarove priče."

Chevrolet će dakle ponuditi poseban model kako bi ovu eru priveo kraju. U planu je Collector's Edition paket za RS i SS modele. Takođe će biti dostupan u ograničenom broju za vrhunski Camaro ZL1. Nije poznato da li će ovo uključivati bilo kakvo unapređenje performansi.

Više informacija o Collector's Edition paketu će biti poznato pre početka porudžbina u leto 2023.

Što se tiče još uvek nepotvrđene budućnosti, ranije glasine su sugerisale sve, od novog Camaro SUV-a pa do električne limuzine. Nedavno su se pojavile i glasine da bi General Motors mogao da izdvoji Camaro i Escalade kao podbrendove pod Chevroletom i Cadillacom, nudeći niz modela. Bez obzira da li se Camaro vraća kao sportski SUV ili podbrend, skoro sigurno će biti elektrifikovan sa hibridnim ili potpuno električnim pogonom.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 301Komentari