home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Citroen My Ami Buggy

Citroen je u decembru 2021. godine prikazao koncept Buggya na bazi njihovog malog električnog vozila Ami, a budući da je reakcija javnosti bila pozitivna u junu 2022. se pojavilo i njegovo serijsko izdanje.

Tada je My Ami Buggy ponuđen u ograničenoj seriji od 50 primeraka koja je bila namenjena samo za francusko tržište (gde je ta serija rasprodata za samo 17 minuta i 28 sekundi). Sada stiže i najava da je Citroen odlučio da napravi još 1.000 komada ovog zanimljivog vozila, a oni će biti dostupni kupcima u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Španiji, Belgiji, Grčkoj, Portugalu, Maroku i Turskoj.

Britanci će dobiti 40 primeraka, po ceni od 10.495 funti.

Citroen My Ami Buggy

Francuski dizajneri su za ovaj My Ami Buggy između ostalog predvideli mat boju, kontrastne žute detalje, zaštitu blatobrana, pragova i branika, sklopivi sivi krov, kao 14-inčne točkove u boji zlata.

Citroen My Ami Buggy

Krov je napravljen od vodootporne tkanine (koja je otporna i na UV zračenje), a može da se ručno odvoji pomoću dugmadi i staje iza sedišta kada se namota.

U unutrašnjosti imamo žute akcente, sa mestima za odlaganje stvari, kukama za torbu i kaiševima za otvaranje vrata, kao i žute šavove na crnim sedištima i žute šavove na patosnicama.

Citroen My Ami Buggy

Vlasnici će takođe moći da personalizuju svoje vozilo dodavanjem poruke na prednjoj strani.

Vozilo je dugačko tek 241 cm, široko 139 cm i visoko 159 cm, ima elektromotor sa 6 kW/8KS, litijum-jonske baterije od 5.5 kWh, autonomija iznosi 70 km, dok je najveća brzina 45 km/h.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 526Komentari