home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Svi se sećamo ili smo čuli o problemu naglog ubrzanja kod Toyotinih modela koji su bili aktuelni pre par godina uglavnom u Severnoj Americi. Nešto slično počelo je da se javlja i kod Hyundaijevih modela.

 (Dalje)General Motors (GM) planira da 2015. godine, nakon predstavljanja sledeće generacije modela Opel Astra, prestane da proizvodi taj automobil u Nemačkoj.

 (Dalje)

Italijanski sportista Ferrari 458 Italia je suočen s novim opozivom (nakon nekoliko izveštaja o požarima opoziv je izvršen i 2010. godine – o tome više OVDE) u kome mu se priključuje i model California.

 (Dalje)

Kamere usporile vozače

9 Maj 2012 - 15:29 Vesti Link

Preuzeto sa: Blic.rs

Za nepunih godinu dana, od kako je po važnijim lokacijama u Beogradu postavljen sistem kamera za automatsko evidentiranje saobraćajnih prekršaja, broj nedozvoljenih vožnji žutom trakom, prolaska kroz crveno svetlo i prekoračenja brzine smanjen je čak devet puta.

 (Dalje)

Nekadašnji Top Gearov misteriozni test vozač pod nazivom The Stig, Ben Collins ovih dana je postao član filmske ekipe koja radi na novom Bondu. Nekadašnjeg vozača Formule 3 režiser 23. filma o legendarnom agentu 007 Sam Mendes je angažovao kao zamenskog vozača u svim scenama jurnjave na četiri točka.

 (Dalje)

Nadprosečni rezultati i vrhunske ocene za Insigniju, Zafiru, Astru i Corsu

U nedavno objavljenoj ADAC-ovoj (Nemački Auto Klub) statistici kvarova za 2011., svih pet navedenih Opelovih modela postiglo je nadprosečne rezultate, sa Opel Merivom koja prednjači. Šampion fleksibilnosti u periodu od 2006. do 2011. postiže najbolje ocene svake godine i potvrđeno je da ima "znatno manje kvarova od proseka".

 (Dalje)

Herndon, Virdžinija, Maj 2012 - Međunarodna Clio nagrada je dodeljena Volkswagen-u kao najvećem globalnom oglašivaču godine. Ova prestižna međunarodna nagrada za oglašavanje će biti dodeljena Volkswagen-u na 53. godišnjoj dodeli CLIO nagrada 15. maja u Američkom muzeju prirodne istorije u gradu Njujorku (New York). Volkswagen je ovu nagradu dobio i 1999. i 2009. godine.

 (Dalje)

Juče je objavljeno da bavarski proizvođač pokreće još jedan opoziv svojih automobila. Ovoga puta reč je o novoj seriji 3 koja, izgleda, ima problema sa naslonima za glavu.

 (Dalje)

Američki “Ford” je najavio da će ove godine proizvesti dodatnih 40.000 vozila tako što će skratiti uobičajeni letnji prekid rada u svojih 13 fabrika za nedelju dana.

 (Dalje)

Vlasnici automobila nisu jedini koji se bave štednjom novca za gorivo. Vojska SAD predstavila je svoj Fuel Efficient Demonstrator (FED) Bravo koncept na dizel-hibridni pogon na društvenoj manifestaciji Society of Automotive Engineers (SAE) World Congress u nadi da će obezbediti smanjenje troškova i ostalih rizika kod isporuke goriva svojim vojnim vozilima.

 (Dalje)

Nevada je prva američka država, koja je odobrila vožnju Google automobila sa automatskim upravljanjem na svojim putevima, objavio je dnevnik "Las Vegas san".

 (Dalje)

John i Helen Taylor su sa jednim rezervoarom goriva uspeli da pređu čak 1.626,1 milju (2.616,9 km), i to za volanom VW Passata TDI SE sa manuelnim šestostepenim menjačem.

 (Dalje)

U Belvidere fabrici u američkoj saveznoj državi Ilinoj je i zvanično počela serijska proizvodnja novog Dodge modela Dart.

 (Dalje)

Naftna kompanija "Lukoil Srbija" snizila je cene svih naftnih derivata i gasa u maloprodaji, kao i evrodizela u veleprodaji, u čast Dana pobede nad fašizmom 9. maja, i to pojeftinjenje ostaće na snazi i nakon praznika.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, japanska “Tojota” je u aprilu na kineskom tržištu ostvarila rast prodaje od 68 odsto, prodavši 81.700 vozila.

 (Dalje)