home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija "Krajsler", koja se nalazi pod kontrolom italijanskog "Fijata", najavila je da će opozvati skoro 120.000 vozila u SAD kako bi se rešio problem sa sistemom protiv blokiranja kočnica i kontrolom stabilnosti, saopštila je američka agencija za bezbednost na putevima.

 (Dalje)U aprilu ove godine BMW Group je prodao čak 145.505 automobila što je povećanje od 6,1% u odnosu na prethodni mesec.

 (Dalje)

Reakcije koje su izazvali Volkswagenovi koncepti Buggy Up! i Cross Coupe predstavljeni u Frankfurtu i Tokiju prošle godine pomalo su iznenadile rukovodstvo brenda iz Wolfsburga.

 (Dalje)

Poznati magazin za odrasle najboljim automobilom svih vremena proglasio je Ferrari-jev 250 GTO.

 (Dalje)

Najveća Evropska dobrotvorna manifestacija – Life Ball, održava se 19. maja, i kao i uvek ujedinjuje tradiciju bala sa sjajem i glamurom, a sa  ciljem da pošalje poruku u ime borbe protiv HIV/AIDS. Moto ovogodišnjeg  Life Ball-a je “Fight the Flames of Ignorance”.

 (Dalje)

Na današnji dan pre tačno 30 godina, 8. maja 1982. godine, život je izgubio jedan od najvoljenijih vozača u Formuli 1 ikada Žil Vilnev.

 (Dalje)

Novi mališan sa Opel/Vauxhall znakom, koji je do sada bio poznat samo kao Junior, nosiće ime Adam.

 (Dalje)

Nakon Nemačke i SAD, Kina je trenutno treće globalno najveće tržite za BMW Grupu. U prvoj polovini prošle godine, prodaja vozila na tamošnjem tržištu skočila je za čitavih 61% na rekord od 121.614 prodatih vozila.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, japanski "Suzuki" je danas opozvao oko 109.000 primeraka vozila "svift" u svetu, od čega od polovina u Japanu, kako bi se otklonio kvar koji može da izazove izlivanje goriva.

 (Dalje)

U kompaniji Bosch rade na sopstvenom sistemu za otkrivanje simptoma umora i pospanosti kod vozača, a ova tehnologija mogla bi da se nađe u primeni do kraja 2012. godine.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, većina autokompanija u Evropi je uzdržana u proceni poslovanja u ovoj godini nakon pada prodaje i zabrinuta je zbog finansijske krize.

 (Dalje)

Posle snižavanja akciza, na pumpama u Srbiji pojeftinilo gorivo. Naftna industrija Srbije prva reagovala i snizila maloprodajne cene derivata u proseku za dinar i po

 (Dalje)

Kompanija BMW sarađivaće sa Tehničkim univerzitetom u Minhenu na projektu električnog vozila (EV) pod nazivom Visio.M, sa planovima o izgradnji efikasnog, bezbednog, jeftinog električnog automobila koji će da bude široko tržišno rasprostranjen.

 (Dalje)

Moskvič iz 1973. godine, prešao 58.000 kilometara i u dobrom stanju prodat je za više od 3.000 dolara u SAD.

 (Dalje)

Legendarna nemačka staza je omiljeno test mesto za brojne auto brendove. Svoje baze tamo imaju Audi, Aston Martin, BMW, Lamborghini, Nissan, Porsche i mnogi drugi. Među njima je i Jaguar koji na Nirburgringu razvija nove modele i “vadi mast” aktuelnim modelima, zato njegova prisutnost na ovoj stazi nije nikakva neprirodna pojava. Ono što će verovatno mnoge začuditi jeste da je Jaguar pripremio poseban XJ koji će služiti kao taxi na ovoj legendarnoj stazi.

 (Dalje)