home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJANa pomen najmanjeg automobila na svetu verovatno vam na pamet padne Smart fortwo ili možda Toyota IQ, ali povratnik na scenu, Peel P50, u poređenju s tim vozilima je pravi patuljak

 (Dalje)Prema istraživanju nemačkog ''Auto Bilda'' Hyundai po kvalitetu prevazišao najveće rivale među automobilskim proizvođačima

 (Dalje)

Daimler AG planira da više nego duplira proizvodnju i prodaju Mercedesa do 2020. godine.

 (Dalje)

Proteklog vikenda je na Barrett-Jackson Scottsdale aukciji u SAD-u prodat prvi primerak 2013 Corvette 427 Convertible Collector Edition, i to za čak 600.000 dolara koje će GM donirati u humanitarne svrhe.

 (Dalje)

Dok čekamo na rezultate izbora za Evropski auto godine 2012, Citroenov DS4 je u Francuskoj izabran za 2012 Gay Car of the Year.

 (Dalje)

Četiri Fordova modela odnela su nagrade za pouzdanost – za tri modela to je druga uzastopna pobeda. Nagrađeni su Fiesta, S-MAX, Galaxy i Kuga koji su nadmoćno pobedili konkurenciju, što se tiče broja i težine prijavljenih nedostataka. Nagrade prema Izveštaju o polovnim vozilima dodeljuje DEKRA, nemačka agencija za procenu kvaliteta i izdavanje sertifikata. 

 (Dalje)

Ako je verovati Alu Oppenheiseru, glavnom Chevroletovom inženjeru koji je radio na 2012 Camaru ZL1, Chevroletov predstavnik će biti brži od najnovijeg Mustanga Shelby GT500 koji se očekuje u prodaji 2013. godine.

 (Dalje)

Honda je saopštila da je do kraja decembra 2011. godine širom sveta prodala ukupno 800.000 svojih hibridnih modela (od toga pola miliona u poslednje tri godine), 12 godina nakon što je u novembru 1999. godine u Japanu startovala prodaja prvog Insighta.

 (Dalje)

Toyota je primila, drugu godinu zaredom, Zlatnu TÜV nagradu zahvaljujući odličnim rezultatima ostvarenim u 2012 TÜV izveštaju. U najnovijem izdanju izveštaja vodeće nemačke agencije za tehničku inspekciju, 18 Toyotinih modela je zauzelo mesto u  "Top 10" (u pet kategorija starosti vozila).

 (Dalje)

Iako je na auto-blogovima osvanula vest da je General Motors ponovo kompanija sa najviše prodatih vozila na svetu, oglasio se Volkswagen koji tvrdi da titula ipak pripada njemu.

 (Dalje)

Nemački Porsche je saopštio da je u fabrici u Lajpcigu proizveo jubilarni, i to 100.000-ti primerak Cayenna druge generacije.

 (Dalje)

Slovačke fabrike automobila za sada ne osećaju krizu i ambiciozno planiraju da 2012. godine proizvedu 865.000 novih vozila, pretežno za izvoz.

 (Dalje)

ADAC je nagradio proizvode, inovacije i ličnosti po osmi put sa svojim nagradama “Žuti Anđeo”. Kompanija koja se pokazala vodećom, po viđenju žirija sačinjenog od stručnjaka i čitalaca ADAC Motorwelt časopisa – Volkswagen Grupa - zablistala je u tri od pet kategorija.

 (Dalje)

Fiat S.p.A. i Suzuki Motor Corporation proširuju saradnju ugovorom o isporuci dizel motora od 1,3 l kompaniji Maruti Suzuki.

 (Dalje)