home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Šira automobilska javnost je na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu konačno dočekala da vidi toliko najavljivani Citroen GT Concept (dizajn potpisuje Takumi Yamamoto), koji je i zvezda kompjuterske simulacije Gran Turismo 5 za Playstation. Međutim, iako je GT Concept, pre svega, trebalo da bude atrakcija na štandu francuske marke koji nikad neće ući u proizvodnju, prema insajderima iz vrha Citroena, primerak iz Pariza ipak neće ostati samo unikat.

 (Dalje)Pad američke prodaje automobila u junu mogao bi, prema prethodnim podacima, biti usporen, dok bi plasman vozila u tom mesecu, računato prema godišnjoj osnovi, trebalo da premaši 10 miliona komada, prvi put ove godine zbog oporavka poverenja potrošača i sleganja bure oko stečajnog postupka "Dženeral motorsa" (GM) i "Krajslera."

 (Dalje)

Domaći uvoznik Alfa Romea je u okviru svoje promocije novog modela MiTo osmislio zanimljiv način da uključi posetioce zvaničnog sajta www.alfaromeo.rs u trku za nekoliko vrednih nagrada.

 (Dalje)

Posrnuli američki auto-gigant "Dženeral motors" (GM) blizu je dogovora s medjunarodnim fondom  "RHJ internešenel", čije je sedište u Belgiji, o prodaji dela akcija "Opela", jedne od evropskih filijala GM, piše "Fajnenšal tajms" (FT) pozivajući se na izvor blizak procesu prodaje.

 (Dalje)

Kao što se i očekivalo posle promocije koncepta Scion iQ na poslednjem Salonu automobila u Njujoku, Toyota iQ će krajem 2010. ili početkom 2011. godine biti ponuđena i američkim kupcima; naravno pod brendom Scion.

 (Dalje)

U Rusiji je u periodu između januara i maja 2009. proizvedeno 272.100 vozila, što je 63,6 odsto manje u odnosu na isti period lani, pokazali su podaci ruskog holding preduzeća "Avtoselhozmaš".

 (Dalje)

Holding "Porše automobil" odbio je "Folksvagenovu" ponudu za preuzimanje 49 odsto akcija proizvođača sportskih automobila. Portparol "Poršea" Albreht Bamler rekao je za "Folksvagenovu" ponudu da nije "održiva opcija".

 (Dalje)

Britanski proizvodjači skupih luksuznih automobila "Jaguar" i "Land rover", koji se nalaze u vlasništvu indijske "Tate", očekuju da će na tržištima u usponu, kao što su Brazil, Kina i Rusija, prodati jednu trećinu ukupno montiranih vozila, pošto potražnja u SAD i Evropi opada zbog recesije. 

 (Dalje)

Zaposleni u Fijatovoj fabrici u mestu Termini Imereze na Siciliji su organizovali štrajk zbog odluke Fijata da proizvodnja automobila u toj fabrici prestane 2012.

 (Dalje)

Nemački proizvodjač luksuznih vozila "Dajmler" lansirao je prvi hibridni model prošle sedmice, skoro 10 godina posle japanske "Tojote" koja drži svetski primat u proizvodnji i prodaji te vrste automobila.

 (Dalje)

Ovo nije šala (a i 1. april je odavno prošao), ali Aston Martin, proizvođač ekskluzivnih automobila za kupce sa dubokim džepovima, priprema mali gradski automobil Cygnet, i to na bazi Toyote iQ.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Izdavanje novih registarskih tablica neće početi pre 1. januara naredne godine, saznaje „Blic”. Iako je prethodnih dana bilo nagađanja da bi s izdavanjem modernih tablica moglo da se krene od septembra, Ministarstvo unutrašnjih poslova za ovaj posao biće spremno tek od naredne godine.

 (Dalje)

Nemački "Folksvagen" razmatra mogućnost preuzimanja desetoprocentnog udela u japanskoj kompaniji "Suzuki", kako bi počeli zajedničku proizvodnju modernih mini automobila, prenose nemački mediji.

 (Dalje)

U Mercedesovoj fabrici Rastatt su istovremeno proslavili proizvodnju jubilarnog 500.000-tog primerka modela B klase i 750.000-te A klase druge generacije.

 (Dalje)


Preuzeto sa : Pressonline.com

Rok za preregistraciju vozila sa ekonomskim tablicama ističe 21. jula, a do sada je republički budžet od preregistracije vozila sa oznakom "E" inkasirao 30 miliona.

 (Dalje)