home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW je i zvanično potvrdio da će Mini Coupe concept i Mini Roadster concept, čija će zvanična premijera biti održana sredinom ovog meseca na Salonu automobila u Frankfurtu, krenuti i u serijsku proizvodnju.

 (Dalje)Sa proizvodnih traka fabrike Mioveni u Rumuniji danas je sišao jubilarni, milioniti primerak Dacia automobila na X90 platformi, koju koristi porodica Logan/Sandero modela.

 (Dalje)

Ministarstva unutrašnjih poslova i finansija trebalo bi u narednih nekoliko dana da nađu rešenje za problem građana Bosne i Hrvatske kojima saobraćajci skidaju tablice sa kola jer imaju i srpsko državljanstvo. Predsednik Komiteta za bezbednost Damir Okanović ponovio da zakon ne predviđa skidanje tablica.

 (Dalje)

Novi Lotusov sportski model sa centralno smeštenim motorom Evora (po gradu na jugu Portugala) je dobio svog prvog vlasnika.

 (Dalje)

Prodaja luksuznih automobila u SAD, kao što su "Tojotin" model "leksus" i vozila nemačkog BMW-a, opala je tokom avgusta, iako je to bio mesec u kome su mnogi drugi proizvođači prvi put od oktobra 2007. zabeležili rast isporuka.

 (Dalje)

Nemačka i dalje prednost u prodaji "Opela" daje kanadskoj "Magni", uprkos poboljšanoj ponudi rivalske belgijske investicione kompanije "RHJ internešenel", izjavio je portparol nemačkog ministarstva ekonomije Stefen Moric.

 (Dalje)

Ruska fabrika automobila "Avtovaz" obnovila je početkom ovog meseca rad svojih proizvodnih linija koje su zaustavljene u avgustu zbog smanjenja tražnje, objavljeno je danas u Moskvi.

 (Dalje)

Novi 2010 Camaro je i u avgustu bio prodavaniji od Fordovog Mustanga, a to znači već treći mesec za redom. 

 (Dalje)

BMW je saopštio da je u svojoj fabrici u nemačkom Lajpcigu počeo sa proizvodnjom novog SAV (Sports Activity Vehicle) modela X1, čija će zvanična svetska premijera inače biti održana za dve nedelje na IAA Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Uskoro, širom Srbije kod svih ovlašćenih dilera moći ćete da pogledate i provozate Novi Polo koji je proglašen za najbezbedniji Polo ikada.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač automobila „Fijat” usmerava svoje ambicije na najveće svetsko tržište automobila Kinu, s obzirom na slabljenje tog tržišta u zapadnim zemljama, izjavio je direktor grupacije „Fijat Kina” Franko Amadei.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" zvanično je predstavila prvi hibridni automobil izrađen u Australiji, u njenoj fabrici Altona, u Melburnu, zahvaljujući pomoći vlade u Kanberi.

 (Dalje)

Nakon Volkswagenovog preuzimanja kontrole nad Porscheom, nemački automobilski gigant bi u dogledno vreme mogao da ugasi proizvodnju modela koji nemaju u sebi sportske krvi. Iako Porscheovi obožavatelji nisu s odobravanjem prihvatili činjenicu da je njihova omiljena marka postala zavisna od Volkswagena, naredna vest bi mogla da ih obraduje.

 (Dalje)

Američka vlada osmislila program "keš za krš" da bi podstakla prodaju i pomogla posrnuloj autoindustriji. Za mesec dana prodato pola miliona novih automobila. Iz državne blagajne za akciju su obezbeđene tri milijarde dolara.

 (Dalje)

Dženeral motors zatražio je od nemačke vlade da izdejstvuje isključenje ruske strane iz sporazuma o prodaji njene podružnice - automobilske kompanije Opel.

 (Dalje)