home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američka grupacija Krajsler idućeg meseca obavestiće direktore o planovima izrade novih modela.

 (Dalje)Po nedavnim nezvaničnim vestima, uskoro će BMW Group dobiti i četvrtog člana, odnosno BMW-u, Miniju i Rolls-Roycu će se pridružiti i četvrti brend nazvan i-Setta, koji će odlikovati moderna tehnologija i savremen dizajn inspirisan originalom.

 (Dalje)

Američki "Dženeral motors" (GM), najveći inostrani proizvođač automobila u Kini i kineska državna grupacija FAW, najavili su osnivanje zajedničkog preduzeća za izradu lakih kamiona i višenamenskih vozila u koje će uložiti dve milijarde juana (293 miliona dolara), prenele su agencije.

 (Dalje)

U fabrici automobila u Kragujevcu počele su pripreme za proizvodnju fiata punto na gas, planiranu za septembar, izjavio je direktor fabrike Zastava auto Zoran Bogdanović.

 (Dalje)

Iz indijske kompanije Mahindra su nedavno saopštili da će prvi primerci njihovog modela Mahindra Pik up kupcima u Americi biti dostupni krajem februara 2010. godine, dok sada najavljuju i mogućnost da i proizvodnju organizuju u SAD-u.

 (Dalje)

Kao i prošle godine, Audi je proglašen za najpoželjniju kompaniju među nemačkim diplomcima. Svake godine studenti na Univerzitetima u Nemačkoj biraju najpoželjniju kompaniju za zaposlenje, a na ovogodišnjoj anketi je učestvovalo 23000 diplomaca.

 (Dalje)

Audi je pokrenuo promotivnu kampanju na najvećoj online društvenoj mreži Facebooku, u okviru koje želi da promoviše dizajn budućih modela.

 (Dalje)

Vlada Nemačke saopštila je da će njeni pregovori sa američkom kompanijom "Dženeral motors" (GM) o prodaji "Opela" potrajati još neko vreme i stavila do znanja da prednost i dalje daje ponudi kanadskog proizvođača delova za automobile "Magna internešenel".

 (Dalje)

Japanska Tojota će marta iduće godine okončati proizvodnju vozila u svom 25 godina starom zajedničkom preduzeću sa GM-om, u Fremontu u Kaliforniji.

 (Dalje)

„Ford” lobira kod evropskih vlada da produže sprovođenje programa subvencionisanja kupovine novih automobila kako bi se izbegao još jedan kolaps tržišta kada se okonča sistem prodaje „keš za krš”, potvrdio je šef „Fordovog” evropskog predstavništva Džon Fleming.

 (Dalje)

Od početka ove godine u Nemačkoj je sačuvano 200.000 radnih mesta zahvaljujući premiji za recikliranje automobila starijih od devet godina.

 (Dalje)

U Srbiji je na kraju 2008. godine bilo 2,198.959 registrovanih vozila, ili skoro 200.000 više nego 2003, a oko 35.000 manje nego u 2007, pokazuju podaci Uprave saobraćajne policije.

 (Dalje)

Svaki stoti automobil u Evropi je "oldtajmer". Međutim, ljubitelji ovih automobila uopšte nisu stari, polovina njih je mlađa od 45 godina. Kupci objašnjavaju da kupovinom automobila kupuju i njegovu istoriju.

 (Dalje)

Iza oklevanja Dženeral Motorsa (GM) da proda svoje neprofitabilne poslove u Evropi leži hladnoratovski strah: američka tehnologija će pasti u ruske ruke.

 (Dalje)

Novi Jeep Grand Cherokee, modelske godine 2011. (o njemu više OVDE) je imao svetsku premijeru na poslednjem Salonu automobila u Njujorku, a u javnost je nakon toga dospela i ova skica njegove sportske SRT8 varijante, modelske godine 2012.

 (Dalje)