home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački proizvođači BMW i Audi su u avgustu prodali manje automobila nego u istom mesecu 2008. ali su ipak optimisti jer se stanje u sektoru lagano popravlja.

 (Dalje)Ukoliko želite prevoz do kuće, nemojte pitati informatičara da vas odbaci - jer su radnici iz ovog sektora označeni kako najgori vozači, pokazuje istraživanje britanske osiguravajuće kuće "Čerčil auto osiguranje", a prenosi Miror.

 (Dalje)

Japanska kompanija "Suzuki" planira da podigne novu fabriku u Indiji 2011. godine u kojoj će se godišnje proizvoditi oko 300.000 vozila, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja za njenim automobilima u Indiji, prenele su agencije.

 (Dalje)

Grupa Kenigseg (Koenigsegg) obezbedila je novac za preuzimanje proizvođača automobila Saab od Korporacije Dženeral motors (General Motors), saopštila je danas vlada Švedske.

 (Dalje)

Kineska prodaja automobila mogla bi porasti 28 odsto u odnosu na prošlu godinu i dostići 12 miliona u 2009., čime bi nadmašila broj automobila kupljenih na američkom tržištu, prenele su danas agencije. 

 (Dalje)

Hyundai Motors Company je i zvanično potvrdio nedavne priče o tome da će njihov predstavnik u B segmentu -  model i20, od sledeće godine početi da se proizvodi i u Turskoj.

 (Dalje)

Audi po anketi predstavlja najatraktivniju marku automobila u Nemačkoj. Kompanija u Ingolštatu je u poređenju sa 2008. godinom još više izgradila svoju vodeću poziciju, saopštila je konsultantska firma za strategiju marke.

 (Dalje)

Poznati italijanski motociklista Valentino Rosi izjavio je da je odbio ponudu Ferarija da vozi za tu ekipu na predstojećoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Italije u Monci.

 (Dalje)

Toyota je saopštila da je dostigla (i prestigla) brojku od dva miliona prodatih hibridnih vozila širom sveta.

 (Dalje)

Nemački Opel saopštio je da je, zahvaljujući pomoći vlade, od početka januara prodato više vozila nego u celoj protekloj godini.

 (Dalje)

Nemački "Porše", jedna od najprofitabilijih autokompanija na svetu, najavio je da je prinudjen da smanjuje broj radnih sati zbog pada prodaje, prenose agencije.

 (Dalje)

Pežo Sitroen (PSA Peugeot Citroen) i Micubiši Motors (Mitsubishi) postigli su dogovor da ponude električni automobil Evropi do kraja iduće godine, saopštile su danas dve kompanije.

 (Dalje)

Premija od 2.500 evra koja se isplaćuje za uništavanje starih automobila u Nemačkoj je skoro potrošena. Automobilska industrija je ove godine profitirala od prodaje novih automobila, ali eskperti predvidjaju novu krizu.

 (Dalje)

Agencija za privatizaciju saopštila je da je raskinut Ugovor o prodaji akcija AD "Ikarbus" Beograd, jer kupac "Avtodental -Service" iz Ruske Federacije nije ispunio ugovorne obaveze i posle isteka drugog naknadnog roka koji mu je odobren.

 (Dalje)

Kompanija "Čeri automobili" počeće da prodaje električne automobile najverovatnije u junu naredne godine, zahvaljujući vladi koja ohrabruje proizvođače da izrađuju ekološki prilagođena vozila, prenela je njujorška agencija Blumberg. 

 (Dalje)