home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U prvih pet meseci ove godine u Nemačkoj je prodato 2.158 automobila marke „lada”, što je za 127 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je informativna služba ruske automobilske kompanije „Avtovaz”.

 (Dalje)Pošto je završena maratonska priča oko Fiatovog dogovora sa Chryslerom, stižu zanimljive informacije o njihovim budućim planovima, među kojima posebnu pažnju privlači mogućnost da se modeli Alfa Romea u Americi plasiraju sa oznakom Dodgea, a Dodge modeli u Evropi sa značkom Alfe.

 (Dalje)

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da se izdavanje novih registarskih tablica za vozila u Srbiji ne očekuje ove godine, već po stupanju na snagu svih odredbi novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

 (Dalje)

Iz Kia Motors America su javili da je novi Kijin urbani crossover Soul po mišljenju internet automobilskog portala Kelley Blue Book’s kbb.com izabran među deset najsvežijih novih modela koji koštaju manje od 18.000 američkih dolara.

 (Dalje)

Dacia je objavila cene svog najnovijeg modela Sandero Stepway za nemačko tržište, gde će ovaj automobil biti dostupan od oktobra.

 (Dalje)

Zajedničko američko-kinesko preduzeće "Dženeral motors - Čajna" u Šangaju saopštilo je da je prodaja njegovih vozila u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu porasla u prvom polugodištu 38 odsto na godišnjem nivou, dok kinesko tržište nastavlja da premašuje sve procene stope rasta.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Namera države da u svoju kasu unese 1,5 milijardu dinara od preregistracije automobila koji se u Srbiji voze kao vlasništvo predstavništava stranih firmi ili sa, recimo, crnogorskim tablicama, teško će se ostvariti. Veoma mali broj vlasnika ovih vozila odlučio se da plati carinu i PDV i registruje ih u Srbiji.

 (Dalje)

Nakon one vesti od pre nekoliko dana da proizvodnja Chevrolet Camara (startovala u martu, u Oshawa fabrici u Ontariu) jedva prati potražnju, a da su dileri primili preko 25.000 porudžbina za ovaj model, stigli su i najnoviji rezultati prodaje za jun.

 (Dalje)

Australijski Joss Developments Limited je najavio da će zvanično svoj superauto predstaviti u avgustu, a da će u prvoj godini proizvodnje biti napravljeno 25 komada (za sada imaju 10 porudžbina).

 (Dalje)

 
Ljiljana Todorović iz Trešnjevice kod Paraćina je preuzela Folksvagen Polo koji se dodeljuje u OMV nagradnoj igri „Igraj i osvoji!“. Ključeve automobila joj je na OMV benzinskoj stanici u Beogradu uručio direktor prodaje OMV Srbija Karolj Lajko.

 (Dalje)

Američki proizvođači automobila Dženeral motors (General Motors, GM) i Ford zaustavili su danas proizvodne linije u Rusiji jer je produbljivanje ekonomske krize umanjilo tražnju automobila među ruskim potrošačima.

 (Dalje)

"Katarska investiciona agencija" (QIA) zahteva što hitniji dogovor o udruživanju nemačkih autokompanija Porše i Folksvagen (VW).

 (Dalje)

Volkswagen je u svojoj fabrici u Hanoveru proslavio proizvodnju jubilarnog, milionitog primerka vozila iz T5 serije.

 (Dalje)

Sem rekorda na nemačkom Nirburgringu (7 minuta i 26.7 sekundi), Nissan GT-R ove godine nastavlja sa sakupljanjem raznih nagrada i priznanja.

 (Dalje)


Preuzeto sa : Pressonline.com

Vlasnici automobila registrovanih u Americi mogu da ih preregistruju do 23. jula čak i ako nemaju „evro 3" motore.

 (Dalje)