home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

 


Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, koja je izazvala drastičan pad prodaje automobila na svetskom tržištu, japanska kompanija "Tojota" je u poslednjih mesec dana dobila 2.500 porudžbina za nove modele elitnog brenda "leksus" i planira da mesečno proizvodi 650 tih automobila.

 (Dalje)Saab odlazi u bankrotstvo

20 Feb 2009 - 19:09 Vesti Link

Švedski proizvođač automobila Saab zatražio je danas sudsku zaštitu u bankrotstvu i razdvajanje od matične kompanije, američkog Dženeral Motorsa, saopštili su danas zvaničnici.

 (Dalje)

Fudalski savez Srbije i kompanija "Grand motors" potpisali su u Beogradu ugovor o sponzorstvu, koji savezu obezbeđuje kontingent službenih automobila koji će se koristiti za potrebe administracije i reprezentativnih selekcija.

 (Dalje)

Uprava General Motorsa objavila je plan po kome bi marke Saturn i Pontiac u bližoj budućnosti trebalo da budu ukinute, a preživeće tek nekoliko modela sa "počasnim" dodatkom Pontiac u imenu.

 (Dalje)

Krajsler i Dženeral motors, koji su do sad primili 17,4 miljarde dolara, od vlade Sjedinjenih država sada traže više nego dvostruko novca - ukupno 39 milijardi.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je objavila najnovije rezultate crash testova za 6 automobila: Mazdu6, Mitsubishi Lancer, Toyotine modele iQ i Avensis, Citroen C3 Picasso i Subaru Imprezu.

 (Dalje)

Kao što je ranije bilo i najavljeno, Alfa Romeo će početkom marta na Salonu automobila u Ženevi proširiti ponudu svog modela 159, i to novim 1,8 litarskim TBi benzinskim motorom i Alfom 159 JTDm, koja je dobila novu varijantu Alfinog dizelaša sa 170 konja. 

 (Dalje)

Sajt polovniautomobili.com, najposećeniji domaći sajt za oglašavanje i trgovinu polovnim automobilima, otpočeo je početkom godine saradnju sa međunarodnim auto magazinom Autobild.

 (Dalje)

Jedan od najdugovečnijih modela na tržištu slavi punih 30 godina proizvodnje, a za dostojno obežavanje jubileja Mercedes-Benz predstavlja dve specijalne edicije. Nemačka marka je još davne 1979. godine javnosti predstavila robusni off-road model koji je do sada prodat u preko 200.000 primeraka i koji uprkos stažu ne posustaje.

 (Dalje)

Svetski gigant u autoindustriji, nemački Dajmler zabeležio je izuzetno loš poslovni rezultat u poslednjem tromesečju prošle godine od oko 1,95 milijardi evra.

 (Dalje)

BMW je saopštio da otpušta 850 zaposlenih iz svoje britanske fabrike "minija" i smanjuje
proizvodnju da bi se prilagodio smanjenju tražnje.

 (Dalje)

Pregovori Srbije i Rusije o ukidanju carina na automobile proizvedene u Srbiji trebalo bi da počnu u aprilu ili maju ove godine, rečeno je agenciji Beta u srpskom ministarstvu ekonomije.

 (Dalje)

U Austriji od 1. aprila treba da stupi na snagu uredba o uvođenju premija za stare automobile, čiji se vlasnici odluče da ih daju na otpad. Predviđeno je da za svako vozilo koje je starije od 13 godina, država plati 1.500 evra. Slična mera se u Nemačkoj pokazala uspešnom i podstakla je prodaju novih vozila, koja je zbog globalne finansijske krize, značajno opala.

 (Dalje)

Posebno za modele 135i i 335i, BMW je razvio novi Performance Power Kit, koji snagu njihovog 3,0 litarskog bi-turbo šestocilindričnog agregata podiže za dodatnih 20KS.

 (Dalje)

Španska vlada odobrila je paket pomoći svojoj autoindustriji, vredan četiri milijardi evra, objavljeno je u Madridu.

 (Dalje)