home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sprovođenje ugovora sa "Fijatom" biće usporeno zbog svetske ekonomske krize, ali će fabrika automobila u Kragujevcu raditi, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Samostalni sindikat "Zastava automobila" zatražio je ranije danas sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

 (Dalje)General Motors je saopštio da prodaja sportskog Cadillaca CTS –V u Velikoj Britaniji startuje već sledećeg meseca i to po ceni od 56.495 funti ili oko 60.830 evra za osnovnu varijantu (58.995 funti ili 63.520 evra za verziju sa automatskom transmisijom), dok u Americi CTS-V košta 59.995 dolara (oko 46.260 evra).

 (Dalje)

Italijanski proizvođač automobila Fijat i američki Krajsler potpisali su danas preliminarni sporazum o strateškom partnerstvu u okviru kojeg bi Fijat preuzeo najmanje 35 odsto kapitala Krajslera. U zamenu za akcije, Fijat bi Krajsleru dao pristup svojoj tehnologiji.

 (Dalje)

Volkswagen je pre nekoliko dana svečano isporučio jubilarni, milioniti primerak svog MPV modela Touran, koji je završio u rukama jedne nemačke porodice iz okoline Hamburga.

 (Dalje)

I švedski Volvo se pridružio sve većoj listi proizvođača koji su najavili da neće izlagati na ovogodišnjem međunarodnom Salonu automobila u Tokiju, jednom od nekoliko najvećih izložbi te vrste u svetu.

 (Dalje)

Audi je saopštio da je tokom 2008. godine u Nemačkoj prodao 98.714 primeraka svog modela A4, čime je A4 postao i drugi najprodavaniji automobil u toj zemlji, odmah posle Volkswagenovog Golfa.

 (Dalje)

Kompanija Ford Motor Europe saopštila je da je postala drugi prodajni automobilski brend u Evropi, nakon Volkswagena u 2008. godini, uprkos padu prodaje od 7,4 odsto na najvećim tržištima.

 (Dalje)

Članovi Zastava Fan Club-a su u nedelju, 18. januara, odneli paketiće i druge poklone deci bez roditeljskog staranja u domu „Drinka Pavlović“.

 (Dalje)

U nedelju 18. 01. 2009.godine, sa početkom u 14:00h, održaće se skup ljubitelja "Zastavinih" vozila na parkingu ispred Beogradske Arene (pored autoputa), pod organizacijom udruženja Zastava Fan Club (www.zastavafanclub.org).

 (Dalje)

Aktuelni vlasnik Jaguara i Land Rovera, indijska kompanija Tata Motors, objavila je da će uskoro provesti niz otpuštanja i zamrznuti rast plata na dobar deo godine.

 (Dalje)

Još jedan Alfin model je postao "Gay car of the year". Naime, posle Alfe Spider, koja je ovu titulu osvojila 2007. godine, novi Alfin MiTo je proglašen za 2009 Gay car of the year.

 (Dalje)

Američka automobilska kompanija Dženeral motors (General Motors Corp.) smanjila je ranija predviđanja ukupne prodaje vozila za 2009. godinu u SAD sa 12 miliona na 10,5 miliona vozila.

 (Dalje)

Chrysler ukida PT Cruiser

16 Jan 2009 - 00:40 Vesti Link

Chrysler je potvrdio da će tokom leta prekinuti proizvodnju svog retro modela PT Cruiser i da pokušava da proda opremu za njegovu proizvodnju nekom drugom proizvođaču.

 (Dalje)

Kalifornijski proizvođač hibridnih automobila Tesla Motors sarađuje sa kompanijom Daimler AG na razvoju električne verzije Smart modela, izjavio je CEO kompanije Tesla, Elon Musk.

 (Dalje)