home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione procenio je da će 60.000 radnih mesta u italijanskoj automobilskoj industriji biti dovedeno u pitanje, ako vlada ne pomogne taj sektor, rekao je jedan izvor za agenciju Rojters.

 (Dalje)Novi Nissan 370Z u kupe verziji je svoju svetsku premijeru imao u novembru prošle godine na Salonu automobila u Los Anđelesu, dok će se njegova otvorena Roadster varijanta sa automatskim platnenim krovom pojaviti ovog proleća. Tačnije, to će se desiti 8. aprila na Salonu u Njujorku.

 (Dalje)

Land Rover je proteklog vikenda saopštio da je prodao svoj 500.000-ti automobil u SAD-u. Jubilarni primerak je prodat u Kaliforniji a radi se o Range Roveru Sport.

 (Dalje)

Produkcija automobila Tojote (Toyota) u fabrikama u Japanu verovatno će ove godine pasti 25 odsto pod udarom smanjene potražnje i produbljenja svetske krize, piše najtiražniji tokijski dnevnik Jomiuri pozivajući se na izvore kompanije.

 (Dalje)

Ministar bez portfelja u italijanskoj vladi Roberto Kalderoli (Calderoli) rekao je da bi pomoć države kompaniji Fijat (Fiat) izazvala "narodnu pobunu".

 (Dalje)

Cadillac i Honda su i zvanično potvrdili da će tokom 2009. godine prestati sa prozvodnjom svojih sportskih modela Cadillac XLR i Honda S2000.

 (Dalje)

Automobilska kompanija Dačia-Reno ponovo je prekinula proizvodnju na dve sedmice zbog stalnog opadanja potražnje na automobilskom tržištu, prenosi novinska agencija Mediafaks.

 (Dalje)

Američki Fisker Automotive, koji je na upravo završenom Salonu automobila u Detroitu i zvanično prikazao serijsku verziju svog hibridnog modela Karma, saopštio je da je već primio 1300 porudžbina za ovaj automobil.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs 

Tolerisanjem domaćih vozača sa crnogorskim tablicama, Srbija je u proteklih pet godina izgubila 150 miliona evra, što je iznos kojim je mogao da bude završen put od Horgoša do Beograda, tvrdi Branislav Jorgić, direktor i vlasnik „Jorgić brokera”.

 (Dalje)

Kompanija Ford ima dovoljno gotovine da finansira svoje prestrukturiranje i uprkos opadanju prodaje automobila, ne vidi potrebu da od vlade traži zajam.

 (Dalje)

Globalna recesija odražava se i na luksuznu marku Bentley koja zbog pada prodaje zatvara svoje pogone na sedam nedelja.

 (Dalje)

Novi Porsche muzej

25 Jan 2009 - 12:30 Vesti Link

Porsche će 31. januara u Cufenhauzenu (predgrađe Štutgarta) i zvanično otvoriti svoj novi muzej, površine preko 5000 kvadrata, u kome će posetioci moći da vide oko 80 Porscheovih automobila.

 (Dalje)

Indijska kompanija Tata Motors će nakon velikih početnih problema (protesti, premeštanje fabrike na novu lokaciju) sledećeg meseca konačno startovati sa serijskom proizvodnjom najjeftinijeg automobila na svetu – modela Tata Nano.

 (Dalje)

Američka prodaja hibridnih kola pala je 9,9 procenata u 2008, nakon rasta cene goriva početkom minule godine i kolapsa ukupnog tržišta automobila krajem godine zbog finansijske krize, preneo je "Automotiv njuz."

 (Dalje)

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić sledećeg petka putuje u Torino, gde će razgovarati sa predstavnicima Fijata.

 (Dalje)