home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi je saopštio da je tokom 2008. godine u Nemačkoj prodao 98.714 primeraka svog modela A4, čime je A4 postao i drugi najprodavaniji automobil u toj zemlji, odmah posle Volkswagenovog Golfa.

 (Dalje)Kompanija Ford Motor Europe saopštila je da je postala drugi prodajni automobilski brend u Evropi, nakon Volkswagena u 2008. godini, uprkos padu prodaje od 7,4 odsto na najvećim tržištima.

 (Dalje)

Članovi Zastava Fan Club-a su u nedelju, 18. januara, odneli paketiće i druge poklone deci bez roditeljskog staranja u domu „Drinka Pavlović“.

 (Dalje)

U nedelju 18. 01. 2009.godine, sa početkom u 14:00h, održaće se skup ljubitelja "Zastavinih" vozila na parkingu ispred Beogradske Arene (pored autoputa), pod organizacijom udruženja Zastava Fan Club (www.zastavafanclub.org).

 (Dalje)

Aktuelni vlasnik Jaguara i Land Rovera, indijska kompanija Tata Motors, objavila je da će uskoro provesti niz otpuštanja i zamrznuti rast plata na dobar deo godine.

 (Dalje)

Još jedan Alfin model je postao "Gay car of the year". Naime, posle Alfe Spider, koja je ovu titulu osvojila 2007. godine, novi Alfin MiTo je proglašen za 2009 Gay car of the year.

 (Dalje)

Američka automobilska kompanija Dženeral motors (General Motors Corp.) smanjila je ranija predviđanja ukupne prodaje vozila za 2009. godinu u SAD sa 12 miliona na 10,5 miliona vozila.

 (Dalje)

Chrysler ukida PT Cruiser

16 Jan 2009 - 00:40 Vesti Link

Chrysler je potvrdio da će tokom leta prekinuti proizvodnju svog retro modela PT Cruiser i da pokušava da proda opremu za njegovu proizvodnju nekom drugom proizvođaču.

 (Dalje)

Kalifornijski proizvođač hibridnih automobila Tesla Motors sarađuje sa kompanijom Daimler AG na razvoju električne verzije Smart modela, izjavio je CEO kompanije Tesla, Elon Musk.

 (Dalje)

Evropska prodaja kola pala je 18 procenata u decembru, budući da su recesija i oštriji krediti ugrozili potražnju za vozilima "Tojote", BMV-a i "Renoa", srozavajući time trzište automobila na najniži nivo u poslednjih 15 godina.

 (Dalje)

Jedan od najvećih američkih proizvođača automobila „Krajsler”, suočen sa ogromnim padom prodaje i gubicima usled ekonomske krize, namerava da proda najvažnije poslove i robnu marku "Džip" francusko-japanskoj kompaniji „Reno-Nisan”, prenele su agencije pozivajući se na izvore bliske pregovaračima.

 (Dalje)

Više od 2.200 "Tojotinih" menadžera i rukovodilaca srednjeg ranga dobrovoljno je odlučilo da do kraja marta kupi "Tojotin" novi automobil, u pokušaju da se zaustavi dalji pad prodaje zbog globalne ekonomske krize, prenela je agencija Kjodo.

 (Dalje)

Proizvodnja automobila Punto u Kragujevcu trebalo bi da počne u martu ove godine, izjavio je danas generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević.

 (Dalje)

Zaposleni u automobilskoj kompaniji Dačia-Reno su protestovali u gradu Mioveni zahtevajući da se ne prekida proizvodnja i da se sačuvaju radna mesta.

 (Dalje)