home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanski proizvođač automobila Fiat objavio je pad profita od 69,8 odsto u četvtom kvartalu 2008. zbog smanjene potražnje u zapadnoj Evropi i ekonomskog usporavanja u Južnoj Americi.

 (Dalje)Ruska filijala američkog "Forda" u fabrici u Vsevoljsku obnovila je juče proizvodnju posle odmora za Novu godinu i božićnih praznika, preneo je Prajm-tas, naglašavajući da će montažne trake raditi u tri smene.

 (Dalje)

Alfa Romeo će najverovatnije već početkom marta na Salonu automobila u Ženevi proširiti ponudu svog modela 159 novim 1,8 litarskim Di Turbo Jet benzinskim motorom.  

 (Dalje)

Mitsubishi je saopštio da je tokom prošle godine u Evropi zabeležio pad prodaje od 18% u odnosu na 2007.

 (Dalje)

Generalni direktor "Fijat automobili Srbija" potvrdio da će proizvodnja "fijat punta" početi u martu, kako je planirano. Sindikat ipak zabrinut zbog mogućeg odlaganja primene ugovora.

 (Dalje)

Fiatov posao preuzimanja 35 proceneta Krajzlera (Chrysler) mogao bi da uvede neophodno potrebni mali automobil u prodavnice američkog proizvođača, ali italijanska kompanija neće dati nikakav novac - a pomoć možda već dolazi kasno.

 (Dalje)

Nakon izuzetno teške godine nikoga u stvari nije iznenadio danas objavljeni podatak da je Toyota tokom 2008. godine prodala 616.000 vozila više od američkog General Motorsa.

 (Dalje)

Ford je predprodukcijsku verziju novog sportskog Focusa RS javnosti pokazao prvo još krajem jula prošle godine na Salonu automobila u Londonu (zatim i početkom oktobra u Parizu), a juče je u Fordovoj Saarlouis fabrici u Nemačkoj konačno i zvanično počela proizvodnja serijske varijante ovog modela.  

 (Dalje)

Alfa Romeo je najavio da će sportska GTA verzija modela MiTo (na slici standardna varijanta, zvaničnih fotografija GTA još nema) biti promovisana u martu i to na Salonu automobila u Ženevi, dok će prodaja startovati ovog leta.

 (Dalje)

Škoda je nedavno u Kini predstavila novu Fabiju Jingrui, koja je tamošnjim kupcima dostupna po cenama od (preračunato) 9.230 do 13.290 evra.

 (Dalje)

Sprovođenje ugovora sa "Fijatom" biće usporeno zbog svetske ekonomske krize, ali će fabrika automobila u Kragujevcu raditi, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Samostalni sindikat "Zastava automobila" zatražio je ranije danas sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

 (Dalje)

General Motors je saopštio da prodaja sportskog Cadillaca CTS –V u Velikoj Britaniji startuje već sledećeg meseca i to po ceni od 56.495 funti ili oko 60.830 evra za osnovnu varijantu (58.995 funti ili 63.520 evra za verziju sa automatskom transmisijom), dok u Americi CTS-V košta 59.995 dolara (oko 46.260 evra).

 (Dalje)

Italijanski proizvođač automobila Fijat i američki Krajsler potpisali su danas preliminarni sporazum o strateškom partnerstvu u okviru kojeg bi Fijat preuzeo najmanje 35 odsto kapitala Krajslera. U zamenu za akcije, Fijat bi Krajsleru dao pristup svojoj tehnologiji.

 (Dalje)

Volkswagen je pre nekoliko dana svečano isporučio jubilarni, milioniti primerak svog MPV modela Touran, koji je završio u rukama jedne nemačke porodice iz okoline Hamburga.

 (Dalje)

I švedski Volvo se pridružio sve većoj listi proizvođača koji su najavili da neće izlagati na ovogodišnjem međunarodnom Salonu automobila u Tokiju, jednom od nekoliko najvećih izložbi te vrste u svetu.

 (Dalje)