home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari F40

Dovesti Ferrari F40 do savršenstva nije lak zadatak, ali je za one koji znaju da cene legendarni sportski automobil to zaista čin ljubavi. F40 prava je ikona u svetu automobila i mnogi ga smatraju ultimativnim Ferrarijem. Njegova kombinacija sirove snage i napredne tehnologije čini ga pravim remek-delom.

Zbog toga, F40 zahteva pažnju i poštovanje, te nije teško shvatiti zašto je omiljen među entuzijastima. YouTube kanal I AM Detailing je imao sreću da je dobio priliku da detaljno očisti primerak iz 1992. godine, pre nego što je stavljen na aukciju u Arizoni, na kojoj je postigao 2,15 miliona dolara (gotovo 2 miliona evra).

Sa 19.697 kilometara na satu, nije trebalo mnogo da mu se vrati stari sjaj. Specijalisti su započeli s dubokom korekcijom boje, koja je uključivala pažljivo ispitivanje i rešavanje svih nesavršenosti na karoseriji. Ovaj proces je ključan za izvlačenje istinske lepote automobila i obezbeđivanje njegovog najboljeg izgleda, navodi Jutarnji.hr.

Nakon korekcije boje, prešlo se na unutrašnjost automobila. Veoma su pazili da ispoliraju volan i ručicu menjača. Unutrašnjost modela F40 je dokaz posvećenosti detaljima po kojoj je Ferrari poznat, zato je bilo važno da izgleda kao nova.

Da bi automobil bio u vrhunskoj formi, I AM Detailing je takođe izvršio lagano čišćenje suvim ledom. Ovaj postupak je nežan i efikasan način uklanjanja prljavštine s teško dostupnih delova automobila, a obezbeđuje da svaki centimetar bude besprekoran. Ostatak procesa predstavljen je u videu iznad.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 382Komentari