home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Mondial

Godine 1994. holandska policija je zaustavila potragu za Ferrari Mondialom ukradenim 1987. Osiguravajuće društvo je nadoknadilo štetu i to je trebalo da bude kraj priče.

Međutim, u junu ove godine, kako piše The Drive, ronioci holandske vatrogasne jedinice su tokom treninga u vodama Amsterdamskog zaliva IJ otkrili dugački crveni predmet i prijavili nalaz policiji. Naravno, nisu mogli sami da izvade automobil pa su zatražili pomoć od vojske. Kao rezultat toga, 8. jula automobil je izvučen iz vode - nakon čega se ispostavilo da je u pitanju davno ukradeni Ferarri Mondial, prenosi Radiosarajevo.ba.

Ferrari Mondial

Forenzičari su utvrdili da u automobilu nije počinjen nasilni zločin, ali nisu pronašli dokaze koji bi mogli ukazivati na identitet lopova. Ferrari Mondial je predat svom zakonitom vlasniku - osiguravajućem društvu - koje je automobil poslalo na otpad.

Ferrari Mondial

"Istraga nije otkrila nijedan drugi zločin osim krađe automobile. Automobil je potpuno zarđao i biće otpisan", navela je policija u saopštenju.

Ferrari Mondial je pravljen u periodu 1980-1993. Sportski automobil je imao drugi red sedišta (2+2), što je bila prava retkost za Ferrarije i uopšte sportske automobile tog vremena. Prvi verzija Mondiala je bio coupe s pogonom na zadnjim točkovima i centralno postavljenim motorom. Snaga 3-litarskog motora od 213 "konja" očigledno nije bila dovoljna, pa su se pojavile i jače verzije, čemu treba dodati i kabriolet verziju.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Facebookčitanja : 638Komentari