home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Vorsteiner BMW M3

10 Sep 2008 - 01:13 Tuning Link

Mada je BMW zvanično odbacio planove za proizvodnju modela M3 CSL, američki tjuner Vorsteiner je svim razočaranim potencijalnim kupcima ponudio zanimljivu alternativu po receptu nesuđenog M3 CSL.

 (Dalje)Osim što se bavi razvojem automobila sa pogonom na bioetanol ili na hibridni pogon, švedski Volvo takođe radi na usavršavanju svojih već postojećih modela, posebno na smanjenju njihove potrošnje i emisije CO2. Tako se i Volvo pridružio onim proizvođačima, koji svoje ekološki najpodobnije automobile u ponudi (sa najmanjom potrošnjom i emisijom CO2) obeležavaju posebnom oznakom; u ovom slučaju to je DRIVe.

 (Dalje)

Dok se u Evropi već uveliko govori o njegovoj potpuno novoj generaciji, aktuelni Citroen C3, tačnije njegova verzija namenjena Južnoj Americi, upravo je doživeo prilično diskretno osveženje za novu prodajnu sezonu.

 (Dalje)

Aktuelni Toyotin predstavnik u srednjoj klasi Avensis je predstavljen još 2002. godine, tako da je već odavno vreme za pojavu njegovog naslednika (imaće svetsku premijeru početkom oktobra na Salonu autiomobila u Parizu), posebno imajući u vidu konkurenciju koja u proteklom periodu naravno nije spavala (novi Ford Mondeo, Renault Laguna, Citroen C5, Mazda6, Honda Accord...).

 (Dalje)

Renault je danas konačno i zvanično objavio prve oficijelne detalje i ove fotografije (koje su inače na internet procurele još 1. septembra, sem unutrašnjosti) treće generacije modela Megane, koji će svoju svetsku premijeru doživeti početkom oktobra ove godine na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Izvor : Tanjug-Ekos

Kompanija "Autočačak" je juče u beogradskom hotelu "Hajat" predstavila novu "škodu superb", najveće vozilo u klasi automobila koje proizvodi češka fabrika automobila "Škoda".

 (Dalje)

Sem nove limuzine Cruze (o tome više OVDE), Chevrolet će na jesenjem Salonu automobila u Parizu premijerno izložiti i prototip novog crossover modela Orlando.

 (Dalje)

Kako bi obeležio svoje uspešne nastupe na Transsibirskom reliju (Transsyberia Rally), Porsche će na predstojećem Salonu automobila u Parizu promovisati posebno Transsyberia izdanje svog SUV modela Cayenne S, koji će kupcima biti dostupan od januara naredne godine (u Nemačkoj će koštati 77.558 evra).

 (Dalje)

Ovo je Chevrolet Volt

9 Sep 2008 - 01:42 Noviteti Link

Mada je definitavan izgled serijske verzije novog Chevroletovog plug-in hibridnog modela Volt trebalo da ostane tajna bar do 16. septembra, njegove prve zvanične slike su ipak nekako pre vremena procurele na internet.

 (Dalje)

Ford Fiesta Van

9 Sep 2008 - 01:41 Noviteti Link

Društvu malih komercijalnih vozila napravljenih na bazi gradskih automobila B segmenta, kakvi su recimo Peugeot 207 Van, Opel Corsa Van i Fiat Grande Punto Van, od 25. septembra ove godine pridružiće se i nova Ford Fiesta Van.

 (Dalje)

VIDEO I : VW Golf VI

VIDEO II : VW Golf VI

Više o VW Golfu VI možete pročitati OVDEOpel je danas objavio prve zvanične teaser skice i jednu fotografiju (sa mutnim automobilom u pozadini), kojima najavljuje novu, četvrtu generaciju svoje Astre (prva se pojavila još 1991. godine), možda i najvećeg konkurenta šestom izdanju popularnog Volkswagenovog Golfa.

 (Dalje)

Dok će se standardni Golf VI od oktobra prodavati u tri paketa opreme (Trendline, Comfortline i Highline), Volkswagen je pripremio i četvrtu, Collectors Edition verziju, mada samo u formi prototipa.

 (Dalje)

Audi je danas objavio da će se dugo očekivani Q7 V12 TDI quattro u salonima dilera konačno naći u poslednjem kvartalu ove godine (mada nije saopšteno po kojoj ceni).

 (Dalje)

Krajem ove godine u Srbiji će početi prodaja Lade Kaline sa novim 1,4 litarskim benzinskim motorom kao i njene karavan verzija (Kalina 1117), koja raspolaže sa prtljažnikom od 350 litara u osnovnoj konfiguraciji.

 (Dalje)