home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Izvor : Tanjug

Predstavnici Vlade Srbije i italijanske FIAT grupe potpisali su danas u Beogradu Ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku "Zastava" u ukupnoj vrednosti od oko 950 miliona evra, koji će omogućiti otvaranje novih 4.750 radnih mesta.

 (Dalje)TechArt Porsche 911

29 Sep 2008 - 08:00 Tuning Link

Nakon što je Porsche nadavno predstavio obnovljenu verziju svog legendarnog modela 911 (serije 997), nemačka tjuning kuća TechArt Automobildesign je najavila da će 28. novembra na Salonu tjunera u Esenu (Essen Motor Show 2008) promovisati modifikovanu varijantu tog modela.

 (Dalje)

Nakon teaser videa od pre nekoliko dana (o tome više OVDE), evo i prve teaser slike novog Concepta X1 iz bavarskog BMW-a, koji će na Salonu automobila u Parizu praviti društvo potpuno novoj generaciji serije 7, zatim seriji 7 ActiveHybrid concept i obnovljenoj seriji 3. Concept X1 naravno najavljuje kako će izgledati serijska verzija najmanjeg BMW-og SUV modela (Nemci doduše takve modele u svojoj ponudi više vole da nazivaju SAV), planiranog inače za 2010. godinu.

 (Dalje)

Dok se na internetu već pojavljuju snimci maskiranih prototipova obnovljene verzije Seatovog Leona, španska fabrika je samo za holandske kupce pripremila novu specijalnu (i naravno limitiranu) varijantu još uvek aktuelnog modela - Leon Cupra 310 Limited Edition.

 (Dalje)

Švedska kompanija Vizualtech je za kupca iz Dubaija (tačnije za Dubai race boat company) dizajnirala 8,8 metara dugačak katamaran, za čiji izgled je inspiracija pronađena u Audijevom sportisti R8.

 (Dalje)

Izvor : Tanjug

U Beogradu će sutra biti potpisan ugovor FIAT-a i države Srbije o zajedničkom ulaganju u kragujevačku "Zastavu", koji će omogućiti investicije iz Italije više od milijardu evra i otvaranje 5.000 novih radnih mesta u našoj zemlji.

 (Dalje)

Kao što je poznato, BMW je nedavno u svojoj fabrici u engleskom Oksfordu prestao sa proizvodnjom dosadašnje verzije Minija Cabriolet (poslednji primerak je verzija Cooper S Cabrio Sidewalk u White Silver metalik boji i namenjena je kupcu u SAD-u, koje je jedno od najvećih tržišta ovog engleskog brenda u vlasništvu bavarskog BMW-a).

Međutim, ljubitelji ovog malog automobila ne treba da strahuju, jer je BMW već završio sa razvojem nove generacije Minija Cabrio (serija R57), čije su se zvanične fotografije pre vremena pojavile na internetu. Po poslednjim podacima, novi Mini Cabrio bi trebalo da se na tržištu pojavi na proleće naredne godine, dok se premijera očekuje u januaru 2009. na Salonu automobila u Detroitu.

 (Dalje)

Ford će na Salonu automobila u Parizu paletu pogonskih agregata u svom kompaktnom SUV modelu Kuga konačno proširiti i to jednim benzinskim motorom.

 (Dalje)

Pojavile su se nove fotografije novog Chevroleta Cruze (naslednika dosadašnjeg Chevroleta Lacetti/Nubira), čiju svetsku premijeru je General Motors najavio za Salon automobila u Parizu.

 (Dalje)

U poljskom gradu Tychy je i zvanično počela serijska proizvodnja novog Forda Ka, čija će svetska premijera biti održana sledeće nedelje na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Zaista brojnom spisku proizvođača koji će sledeće nedelje na Salonu automobila u Parizu predstaviti neki od svojih hibridnih automobila, pridružio se i Hyundai. Korejski proizođač je naime još ranije najavio Santa Fe Hybrid za Pariz, a sada su poznati i konkretniji detalji o ovom hibridnom vozilu, čije je puno ime Santa Fe Blue Hybrid.

 (Dalje)

Jedna od nekoliko premijera američkog Chryslera LLC na predstojećem Salonu automobila u Parizu je i ovaj Jeep Compass Overland (koga fabrika zvanično deklariše kao prototip), a poenta svega je u njegovom nešto modifikovanom izgledu, unapređenoj unutrašnjosti i bogatijoj opremi.

 (Dalje)

Kao što je poznato, "standardni" Ferrari FXX (kao i FXX Evolution) nije registrovan za vožnju u otvorenom saobraćaju, već isključivo za vožnju po trkačkim stazama. Ipak, jedan od ukupno 30 proizvedenih primeraka (ne računajući FXX Evolution) je dospeo u ruke nemačke tjuning kompanije Edo Competition i posle prerade njihovih inženjera dobio je dozvolu za vožnju u svakodnevnom saobraćaju.

 (Dalje)

BMW je upravo objavio prvi teaser video, kojim najavljuje još jednu svoju svetsku premijeru na predstojećem Salonu automobila u Parizu. Naime, osim potpuno nove, pete generacije serije 7, zatim serije 7 ActiveHybrid concept, obnovljene serije 3 (uključujući i M3 sedan), Bavarci će u Parizu izložiti i Concept X1, kojim se najavljuje njegova serijska verzija, planirana inače za 2010. godinu.

 (Dalje)

Dok automobilska javnost nestrpljivo očekuje da Ford na Salonu automobila u Los Anđelesu promoviše novu generaciju svog Mustanga (modela za 2010. – tu), američki Saleen je još uvek aktuelnoj verziji namenio novi tjuning paket.

 (Dalje)