home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford Edge facelift

11 Jan 2018 - 16:48 Noviteti Link
Ford Edge

Model koji je izvorno bio namenjen američkom tržištu i koji se od 2016. prodaje i u Evropi, dobio je novi izgled.

Aktuelni Ford Edge na tržištu je od 2014, što u auto-industriji znači da je došlo vreme za “zatezanje bora”.

Ford Edge

Da je automobil stilski modernizovan, najbolje se vidi na prednjem delu gde su izmenjeni maska hladnjaka, farovi i branik. Promene su nešto manjeg obima pozadi, ali su i tu Fordovi dizajneri intervenisali na stop svetlima i vratima prtljažnika. Redizajn će svakako doprineti da Edge bude privlačniji potencijalnim kupcima i pomoći automobilu da se izbori sa konkurencijom do dolaska nove generacije.

Za sada je poznato da će model za američko tržište nastaviti da koristi četvorocilindarski 2.0 litarski turbo benzinski agregat, ali je on pojačan za 4 kW i sada razvija 186 kW (253 ks).

Motor je uparen sa osmobrzinskim automatikom, a umesto klasične ručice menjača, upotrebljen je točkić koji se nalazi na centrolnoj konzoli pored komande elektronske parking kočnice.

Ford Edge

Kada je reč o sistemima asistencije, za bezbednost na putu - između ostalog - staraju se sistem upozorenja na mogući frontalni sudar sa opcijom automatskog kočenja, upozorenje na drugo vozilo u mrtvom uglu vozača, sistem za održavanje vozila u traci kojom se kreće i automatsko podešavanje dugih svetala.

Ford Edge za 2018. imaće svetsku premijeru na auto-salonu u Detroitu, koji se održava u drugoj polovini januara.

Izvor: B92.net

Foto: Fordčitanja : 534Komentari