home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Politika.rs

Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja mogao bi uskoro da se nađe na spisku vlade za usvajanje, budući da su usaglašene sve dosadašnje nesuglasice njegovih „autora”, MUP-a i Ministarstva za infrastrukturu. Poslednji sastanak predstavnika ova dva ministarstva, na kojem je konstatovano da ga uz minimalne korekcije treba dostaviti vladi na utvrđivanje, održan je pre tri dana.

 (Dalje)Seat Ibiza Black edition

27 Feb 2009 - 09:38 Noviteti Link

Kupcima u Velikoj Britaniji Seat nudi novu, Black edition verziju Ibize, koja će biti napravljena u ekskluzivnoj seriji od samo 150 komada.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volskwagen) objavio je da pokreće novu strategiju za kinesko tržište, sa ciljem udvostručenja prodaje.

 (Dalje)

Porsche Carrera GT se doduše više ne proizvodi ali ovaj, i dalje više nego atraktivan automobil, i pored toga privlači pažnju tjunera, među kojima se posebno ističe nemački Gemballa.

 (Dalje)

Holden, australijska filijala General Motorsa, na Salonu automobila u Melburnu ima zanimljivu premijeru, ili je možda bolje reći reprizu premijere, budući da smo njihov novi automobil Cruze već videli na Salonima automobila u proteklih nekoliko meseci, samo pod oznakom drugih brendova iz porodice GM-a.

 (Dalje)

Audi A5 nije novost u programu tjuning kuće ABT Sportsline, ali su sada inženjeri iz ove nemačke kompanije pripremili njegovu verziju sa čak 510 konja, koja će svetsku premijeru doživeti na Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart).

 (Dalje)

Američki „Dženeral motors” (GM) je saopštio da je izgubio 9,6 milijardi dolara u četvrtom kvartalu poslovanja. Najveći proizvođač automobila u SAD izgubio je ukupno 30,9 milijardi dolara tokom 2008. godine zbog pada potraženje i svetske recesije.

 (Dalje)

Vlada Srbije donela je odluku o kupovini automobila "punto" po sistemu "staro za novo", kojom će moći da se zamene automobili stariji od 10 godina.

 (Dalje)

Na internetu su se pojavile i ove, navodno prve zvanične slike (skenirane iz nemačkog magazina Auto Motor und Sport) nove generacije Volkswagenovog Pola.

 (Dalje)

Indijska kompanija Tata Motors će nakon velikih početnih problema (protesti seljaka za oduzetu zemlju koja je država od njih uzela i dala je Tati Motros, premeštanje fabrike na novu lokaciju), 23. marta konačno startovati sa serijskom proizvodnjom najjeftinijeg automobila na svetu – modela Tata Nano (u salonima dilera u Indiji pojaviće se u prvoj nedelji aprila).

 (Dalje)

Toyota je novu, treću generaciju hibridnog modela Prius (njegovi prethodnici su širom sveta prodati u više od 1,2 miliona primeraka, druga generacija je proglašena i Evropskim automobilom godine za 2005.) premijerno prikazala još u januaru na Salonu automobila u Detroitu, dok će evropska promocija biti održana sledeće nedelje na Salonu u Ženevi.

 (Dalje)

Volvo je najavio da će se u drugom kvartalu ove godine pod haubom njihove limuzine S80 naći novi petocilindrični 2,4 litarski dizel agregati, koji naravno već zadovoljavaju buduće Euro 5 norme. 

 (Dalje)

Italijanski IDEA Institute je maja prošle godine (u čast 30 godina postojanja) predstavio svoju novu studiju manjeg sportskog dvoseda ERA, čije unapređeno izdanje će biti u prilici da vide posetioci predstojećeg Salona automobila u Ženevi.  

 (Dalje)

Caractere Audi A3

26 Feb 2009 - 09:15 Tuning Link

Tjuning kuća Caractere predstavlja svoj novi body kit namenjen vlasnicima redizajniranog Audija A3 (za sve tri karoserijske verzije – standardni hatchback sa 3 vrata, Sportback i kabriolet).

 (Dalje)

Chevrolet HHR je sam po sebi zanimljiv retro automobil, ali u nemačkoj kompaniji Heartbeat Motors su rešili da to još više naglase i da svoj HHR Capone model izdvoje od standardnih modela.

 (Dalje)