home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovogodišnji, 79. Salon automobila u Ženevi se za posetioce zvanično otvara 5. i traje sve do 15. marta, dok su za novinare rezervisani 3. i 4. mart.

 (Dalje)Honda Jazz 1.4 LS

22 Feb 2009 - 12:14 Predstavljamo Link

Preuzeto sa : Blic.rs

Nova „honda džez“ je klasičan primer da rešenje koje prolazi kod kupaca ne bi trebalo menjati. Mali gradski automobil zvučnog imena od predstavljanja 2001. godine prodat je u više od dva miliona komada, jer je svakodnevnim korisnicima ponudio upravo sve ono što im je bilo potrebno: prostranu i fleksibilnu unutrašnjost, kompaktne dimenzije, pouzdanost i štedljive motore.

 (Dalje)

Novi luksuzni Hyundai iX55 je premijerno prikazan u Evropi na Salonu automobila u Parizu 2008. godine, a sada je i zvanično počela njegova prodaja u Srbiji.

 (Dalje)

 

Fiat je poništio odluku o otpuštanju 8.000 zaposlenih zahvaljujući pomoći Vlade Italije, a slične akcije se nagoveštavaju u drugim zemljama Evrope gde su vlade takođe pod teškim pritiskom da spasu radna mesta.

 (Dalje)

Subaru je samo za britansko tržište pripremio specijalno izdanje svog najmanjeg modela u evropskoj paleti – Justy 1.0 Twin Cam, za čijim volanom će se naći samo 100 kupaca, budući da se radi o limitiranoj seriji.

 (Dalje)

 


Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, koja je izazvala drastičan pad prodaje automobila na svetskom tržištu, japanska kompanija "Tojota" je u poslednjih mesec dana dobila 2.500 porudžbina za nove modele elitnog brenda "leksus" i planira da mesečno proizvodi 650 tih automobila.

 (Dalje)

Grupa "Zastava vozila" spremna je da od ponedeljka, 23. februara, otpočne prodaju vozila "zastava 10" po modelu potrošačkih kredita uz subvenciju države.

 (Dalje)

U pripremi i BMW Z2

21 Feb 2009 - 09:30 Top secret Link

U paleti BMW-a se ispod novog roadstera Z4 nalazi praznina, koju bi već krajem ove godine mogao da popuni novi, manji roadster Z2.

 (Dalje)

Švajcarski FAB Design se posle Maybacha 57 S (o tome više OVDE) bacio i na ekstremno modifikovanje izgleda Mercedes McLarena SLR, koga će inače moći da vide i posetioci predstojećeg Salona automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Frazer Nash ja naziv novog koncept automobila sa hibridnim pogonom, koji će italijanski dizajner Giugiaro javnosti zvanično prikazati početkom marta na Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

19. februara je u Novom Sadu svečano otvoren novi prodajno servisni centar Auto kuće Mikom, ovlašćenog prodavca i servisera za vozila iz programa Mercedes-Benza, Chryslera, Jeepa i Dodgea.

 (Dalje)

Saab odlazi u bankrotstvo

20 Feb 2009 - 19:09 Vesti Link

Švedski proizvođač automobila Saab zatražio je danas sudsku zaštitu u bankrotstvu i razdvajanje od matične kompanije, američkog Dženeral Motorsa, saopštili su danas zvaničnici.

 (Dalje)

Porsche Cayenne S Hybrid

20 Feb 2009 - 18:50 Noviteti Link

Nakon što je u Cayenne ugradio Audijev 3,0 litarski dizel motor, Porsche će ponudu ovog SUV modela tokom 2010. godine proširiti i njegovom hibridnom verzijom.

 (Dalje)

Najnoviji konkurent Ferrariju, Paganiju i sličnima stiže, verovatno potpuno neočekivano, iz Južne Afrike, a rad je Chrisa Barnarda.

 (Dalje)

 

Sem modela A4 Allroad Quattro (o njemu više OVDE), i najjači Audi TT RS imaće svetsku premijeru početkom marta na Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)