home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford C-Max Black Magic

21 Apr 2009 - 09:19 Noviteti Link

Ford je u Nemačkoj lansirao novu, Black Magic ediciju svog kompaktnog modela C-Max, koji će biti ponuđen u limitiranoj seriji od samo 500 komada i po ceni od 23.450 evra.

 (Dalje)Policija u švajcarskom gradu Vinterturu saopštila je da je nemoćna da reši problem identičnih blizanaca Harolda i Mihaela Lengena koji iz dana u dan prave saobraćajne prekršaje.

 (Dalje)

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju, francuski Peugeot na svom štandu izlaže i koncept automobil RD, koji je dizajnirao pobednik poslednjeg, petog Peugeotovog dizajnerskog konkursa, 25-godišnji Kolumbijac Carlos Arturo Torres Tovar.

 (Dalje)

Posle Corse i Astre, Opelova ecoFLEX porodica ekonomičnijih i ekološki prihvatljivijih modela je proširena i ecoFLEX verzijom nove Insignije, čije će prve isporuke startovati početkom ovog leta, i to po ceni od 30.105 evra u Nemačkoj.

 (Dalje)

Izvršni direktor Fijata Serđo Markione otputovao je u SAD gde će razgovarati o mogućnostima za sklapanje ugovora o preuzimanju udela u američkoj kompaniji Krajsler.

 (Dalje)

Najveća američka automobilska industrija "Dženeral motors" (GM), koja se nalazi pred bankrotstvom, spremna je da "pokloni" svoj kontrolni udeo u nemačkom "Opelu" investitoru koji bi obećao da će "upumpati" minimalno 500 miliona evra u novo preduzeće proizašlo iz evropskih aktivnosti GM-a, objavio je danas "Fajnenšel tajms" (FT).

 (Dalje)

Nekoliko dana pošto su na internet procurele prve fabričke slike, Mercedes je konačno i zvanično objavio oficijelne fotografije i detalje o sportskim S 63 i S 65 AMG verzijama upravo restilizovane S klase, koje će se u pradaji pojaviti u junu ove godine.

 (Dalje)

I italijanski dizajn studio Stile Bertone ima premijeru na ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju (traje do 28. aprila), i to premijeru novog supersportskog modela Mantide.

 (Dalje)

Podsećanja radi, Jaguar (sada u vlasništvu indijskog Tata Motorsa) je nedavno prestao sa proizvodnjom dosadašnje generacije modela XJ, koji je inače predstavljen još 2002. godine, a redizajniran 2007.

 (Dalje)

Kako će izgledati novi Rollsov manji model, do sada poznat samo pod kodnom oznakom RR4, najavila je studija 200EX, promovisana na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, ali su nam Britanci tada ostali dužni za podatke o motoru i zvaničnom imenu.

 (Dalje)

Volkswagen je odlučio da dosadašnju dvogodišnju garanciju u Hrvatskoj produži na četiri godine. Program uvođenja 4 – godišnje garancije je premijerni projekat za Volkswagen pa je Hrvatska ovim postala prva zemlja u kojoj Volkswagen vozila imaju 4 – godišnju garanciju.

 (Dalje)

Subaru je saopštio da će njihov elektroauto Stella EV, kada sredinom ove godine krene u proizvodnju, doživeti određene promene u odnosu na dosadašnju verziju, a koje se tiču snage i težine.

 (Dalje)

Nakon što je kompanija SAIPA u decembru prošle godine promovisala svoj novi model Miniator, za koga se navodi da je u potpunosti razvijen sopstvenim snagama, sada je i drugi iranski auto brend IKCO (odnosno Iran Khodro Company) javnosti predstavio još jedan automobil razvijen u Iranu – IKCO Runna.

 (Dalje)

Kineski partner bavarskog BMW-a, kompanija Brilliance (poznata po svojim modelima BS6, BS4, BC3 Coupe i BS2), na Salonu automobila u Šangaju, između ostalog, predstaviće i klasičnu limuzinsku verziju pomenutog modela BS2, koja je sem promenjenog zadnjeg dela dobila i drugačije ime – Brilliance FSV.

 (Dalje)