home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi je kupcima svoje limuzine A8 (koja inače uskoro dobija naslednika) ponudio dva nova paketa opreme, nazvana Audi comfort plus style package i Audi sport plus style package.

 (Dalje)Automobilski forum je u okviru Salona automobila u Beogradu nagradio najuspešnije predstavnike automobilske industrije. Akcija je organizovana 16. put, a priznanje "Oskar prestiža" dodeljeno je u više kategorija.

 (Dalje)

Svetska finansijska kriza tera proizvođače automobila na smanjenje troškova, uključujući i one za izlaganja na Salonima automobila.

 (Dalje)

Nemački Volkswagen je otvorio novu fabriku (vrednu 580 miliona evra) na zapadu Indije, u pokušaju da poveća udeo na tom tržištu u usponu, sa sadašnja dva na oko 10 procenata.

 (Dalje)

Nuvis je još jedan u nizu brojnih koncept automobila korejskog Hyundaija, a istovremeno i jedanaesti koncept, za čiji nastanak je odgovoran Hyundaijev Design Center u Kaliforniji.

 (Dalje)

Vorsteiner BMW M3 E90

1 Apr 2009 - 14:31 Tuning Link

Američki tjuner Vorsteiner je posle aerodinamičkog paketa za BMW M3 u kupe varijanti, ponudio novi kit i za limuzinsku, E90 verziju ovog modela.

 (Dalje)

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je radnicima i poslovodstvu Opela da će im pomoći da pronađu novog investitora, ali nije ponudila konkretnu finansijsku pomoć.

 (Dalje)

Naravno, ovde se radi o prestanku proizvodnje dosadašnje generacije Volvoa S60, jer novi model (najavljen konceptom na ovogodišnjem Salonu automobila u Detroitu) kreće u proizvodnju tokom 2010. godine.

 (Dalje)

Nemački tjuner MTM (Motoren Technik Mayer) je u svoj program modifikovanih automobila još prošle godine ubacio i novi Audi TTS, koji inače u fabričkom izdanju iz 2.0 TFSI motora izvlači 200kW/272KS i 350 Nm obrtnog momenta.

 (Dalje)

Nedavno je kineski Chery Automobile najavio lansiranje dva nova podbrenda (nazvana Riich i Rely), koji će kupcima u najmnogoljudnijoj zemlji sveta ponuditi paletu automobila više i luksuzne klase i koji treba da konkurišu modelima BMW-a i Audija (bar na kineskom tržištu). 

 (Dalje)

Hyundai Genesis PRADA

1 Apr 2009 - 08:33 Noviteti Link

Hyundai Motor je objavio prve zvanične fotografije specijanog primerka limuzine Genesis, nastalog u saradnji sa poznatim evropskim modnim brendom PRADA i čija premijera je zakazana za predstojeći Salon automobila u Seulu.

 (Dalje)

Britanska filijala američkog "Dženeral motosa" (GM), kompanija "Voksal" (Vauxhall), neće moći da preživi ako njena matična firma GM ne dobije još pomoći od vlade SAD, prenose agencije. "Voksal" ima 5.000 zaposlenih i u Britaniji drži dve fabrike, u Lutonu i Elesmer Portu.

 (Dalje)

Nova Mercedesova E klasa je u standardnoj varijanti poznata već neko vreme, dok će premijera najsportskije E63 AMG verzije biti održana ovog meseca na Salonu automobila u Njujorku (od 8. do 19. aprila).

 (Dalje)

Nova vrsta garaže, tzv. "kardok" (Cardok), koja se ukopava u zemlju, izazvala je veliko interesovanje u Engleskoj.

 (Dalje)