home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako će izgledati novi Rollsov manji model, do sada poznat samo pod kodnom oznakom RR4, najavila je studija 200EX, promovisana na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, ali su nam Britanci tada ostali dužni za podatke o motoru i zvaničnom imenu.

 (Dalje)Volkswagen je odlučio da dosadašnju dvogodišnju garanciju u Hrvatskoj produži na četiri godine. Program uvođenja 4 – godišnje garancije je premijerni projekat za Volkswagen pa je Hrvatska ovim postala prva zemlja u kojoj Volkswagen vozila imaju 4 – godišnju garanciju.

 (Dalje)

Subaru je saopštio da će njihov elektroauto Stella EV, kada sredinom ove godine krene u proizvodnju, doživeti određene promene u odnosu na dosadašnju verziju, a koje se tiču snage i težine.

 (Dalje)

Nakon što je kompanija SAIPA u decembru prošle godine promovisala svoj novi model Miniator, za koga se navodi da je u potpunosti razvijen sopstvenim snagama, sada je i drugi iranski auto brend IKCO (odnosno Iran Khodro Company) javnosti predstavio još jedan automobil razvijen u Iranu – IKCO Runna.

 (Dalje)

Kineski partner bavarskog BMW-a, kompanija Brilliance (poznata po svojim modelima BS6, BS4, BC3 Coupe i BS2), na Salonu automobila u Šangaju, između ostalog, predstaviće i klasičnu limuzinsku verziju pomenutog modela BS2, koja je sem promenjenog zadnjeg dela dobila i drugačije ime – Brilliance FSV.

 (Dalje)

Kao što je nedavno i najavljeno, Porsche AG je danas, na 13. po redu Salonu automobila u Šangaju, održao svetsku promociju svog novog Gran Turismo modela sa četvora vrata Panamera, čije su se prve zvanične fotografije u javnosti inače pojavile još u novembru prošle godine.

 (Dalje)

Kineski Jianghuai je najavio da će na predstojećem Salonu automobila u Šangaju (20.- 28. april) premijerno predstaviti nekoliko novih modela putničkih vozila, kao i SUV Eagle.

 (Dalje)

Renault nastavlja sa svojom "crnom" serijom, pa je posle Lagune i Lagune Coupe, kupcima ponudio i Black Edition verziju svog SUV modela Koleos.

 (Dalje)

Novosadski sajam od 23. do 26. aprila organizuje dve sajamske manifestacije, jednu posvećenu motociklima i drugu posvećenu off-road vozilima.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" jedan je od potencijalnih zainteresovanih za preuzimanje nemačkog "Opela", firme-kćeri najveće američke automobilske industrije "Dženeral motors" (GM), koja se nalazi pred bankrotstvom, objavio je američki specijalizovani časopis "Automotiv njuz" (Automotive News).

 (Dalje)

Nova američka tjuning kompanija SMS Supercars, čiji je vlasnik Steve Saleen, na pravi način obeležava 45-godišnjicu Ford Mustanga – novim modelima SMS 460 Mustang i SMS 460X Mustang. 

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Proizvođači kabrioleta trebalo bi u svojim modelima da odvoje specijalnu pregradu za odlaganje zaštitnih krema, jer dvosatna vožnja „pežoom 308 CC“ na beogradskih 25 stepeni zna da ostavi tragove na koži. A opet, ako vam smeta aprilsko sunce, za 20 sekundi, pritiskom na jedno dugme, kabriolet možete da transformišete u kupe sa tvrdim krovom.

 (Dalje)

Toyota je na domaćem, japanskom tržištu promovisala novi 4,6 litarski V8 benzinac i novi automatski menjač namenjen Land Cruiseru V8, koji će tamošnjim kupcima biti dostupan od 6. maja.

 (Dalje)


Više o E klasi Coupe možete pročitati OVDE.

Iako je nova Fordova Fiesta po prodaji u martu ove godine pretekla Volkswagen Golf VI (52.805 Fiesti naspram 46.415 Golfova), najprodavaniji automobil u Evropi za prvo tromesečje 2009. godine je ipak njegovo veličanstvo VW Golf.

 (Dalje)