home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kada je Ford predstavio globalni Focus Amerikancima sredinom prošle godine, plan je bio jedan – unaprediti jedan od omiljenih izbora kupaca u automobil koji će konkurisati za sam vrh.

 (Dalje)Mercedes-Benz M-klase najbolje je off-road vozilo, dok je supersportski SLS AMG Roadster najbolji kabriolet. To su rezultati ankete koju su među čitaocima sproveli stručnjaci poznatog i cenjenog nemačkog automobilskog magazina Auto Motor und Sport.

 (Dalje)

Čak četiri modela marke Škoda našli su se među nagrađenim u konkurenciji za "Najbolji automobil 2012" izbora stručnog magazina Auto Motor und Sport (AMS): mesto na vrhu srednje klase vozila je, prema oceni čitalaca, i ove godine rezervisano za Superb.

 (Dalje)

Čitaoci nemačkog auto magazina Auto Motor und Sport (AMS) izabrali su "Najbolje automobile 2012". Ukupnu pobedu u kategoriji "malih vozila" odneo je Audi A1, dok je Audi A4/A5 titulu najboljeg stekao u svojoj kategoriji srednje klase automobila.

 (Dalje)

Prošle godine Toyota je objavila ambiciozni plan da poveća prodaju hibrida na američkom tržištu iako je model Prius u tom momentu držao oko 50% prodaje svih hibrida.

 (Dalje)

Američki proizvođač vozila Ford je objavio da je profit kompanije u 2011. godini iznosio 8.8 milijardi dolara, što je najbolji rezultat još od 1998. godine.

 (Dalje)

I pored razočarajuće prodaje od samo 17,974 primeraka u 2011. godini (pad za 38%), Honda ne odustaje od svog modela Crosstour.

 (Dalje)

Ako ste kojim slučajem posetili briselski Salon dvotočkaša sredinom meseca onda verovatno znate da je BMW-ov grand tourer K 1600 GT tamo proglašen međunarodnim motociklom godine 2011. u izboru moto novinara iz trideset zemalja. Nagrada koja se 27 godina dodeljuje motociklima drugi put zaredom je otišla u ruke Nemaca budući da je prošle godine ovu titulu poneo BMW S 1000 RR.

 (Dalje)

Ferrari i Lamborghini su već stekli reputaciju kao lakozapaljivi automobili, ali u ovom slučaju uzrok požara je dobra stara ljudska glupost. Posetioci ovogodišnjeg Salona u Portlandu, koji se održava od 26. do 29. januaru, ostaće uskraćeni za prezentaciju Lamborghini Gallarda jer su organizatori spalili motor jedinom dostupnom primerku. Kako?

 (Dalje)

Hyundai Motor Company, kao najveći proizvođač vozila u Južnoj Koreji, objavio je rezultate prodaje ostvarene u 2011. godini. Hyundai Motor Company je tako u odnosu na godinu ranije ostvario rast od 12,4 %. U isto vreme pogoni u Južnoj Koreji proizveli su 1.884.632 vozila, dok su ostali pogoni proizveli 2.174.805 vozila.

 (Dalje)

Volkswagen up! nastavlja da niže uspehe: sveobuhvatni koncept bezbednosti modela up! je već nagrađen sa pet zvezdica od strane Euro NCAP. Pored toga, funkcija City emergency braking (naglo kočenje u gradskim uslovima) je dobila Istaknutu nagradu 2012.

 (Dalje)

Izvor: B92.net / Tanjug.rs

Poverenik Rodoljub Šabić kaznio je Ministarstvo ekonomije jer Savetu za borbu protiv korupcije nije dalo anekse ugovora o ulaganju Republike Srbije i Fijata. Poverenik za informacije od javnog značaja je Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja izrekao kaznu od 200.000 dinara.

 (Dalje)

Kako piše Tanjug, japanski Nisan uložiće 2 milijarde dolara u treću fabriku u Meksiku, gde će proizvoditi vozila za tržište Severne i Južne Amerike.

 (Dalje)

Jedna kratka vest iz Toyote. Ovaj japanski proizvođač je naime juče isporučio svoj 400.000-ti hibridni automobil na evropskom tržištu.

 (Dalje)

"Ako električno vozilo može napraviti put oko sveta, onda ga svako može koristiti za odlazak u kupovinu". To je moto Xaviera Degona, 27-godišnjeg inženjera u firmi EDF i Antonina Guyja, 28-godišnjaka, konsultanta u firmi Capgemini Consulting, dvojice mladih avanturista koji su odlučili da postanu prvi koji će se upustiti u ovaj izazov: po prvi put proputovati svet u serijskom električnom vozilu.

 (Dalje)