home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako piše Tanjug, vodeća češka fabrika automobila "Škoda auto" otvorila je prošle godine 1.650 novih radnih mesta što je najviše u njenom postojanju.

 (Dalje)Lepa manekenka Adriana Lima nedavno je snimila reklamu za novi model autmobila marke Kia, koji će premijerno biti prikazan na Superboulu.  

 (Dalje)

Kako se bliži jedan od najzanimljivijih auto salona, počinju da kruže glasine i nagađanja ko će i šta predstaviti. Tako se govori da bi Lamborghini u Ženevi mogao da predstavi dva nova serijska modela.

 (Dalje)

Nezavisni inspektori međunarodne korporacije za tehničku inspekciju TÜV Süd potvrdili su visoku ekološku osvešćenost nove B klase te su tom modelu dodelili sertifikat o zaštiti okoline u skladu s ISO standardom TR 14062.

 (Dalje)

Vlasnik Land Rovera je deo njegove proizvodnje već prebacio u Indiju. Tamo Tata Motors u svojim postrojenjima već proizvodi Freelandere namenjene azijskom tržištu, a u skoroj budućnosti njemu će se tamo pridružiti i novi Defender.

 (Dalje)

Inženjeri koji su radili na novom Chevrolet Malibuu su pre svetskog predstavljanja prošli milion milja (1,6 miliona kilometara) testiranja na putevima. Toliko se, naime, skupilo u 22 meseca test vožnje na šest kontinenata.

 (Dalje)

Svake godine, svetsko tržište automobila proguta više automobila nego godinu dana ranije. Istovremeno, ne bude ih reciklirano, ispresovano ili na neki drugi način uništeno ni približno toliko.

 (Dalje)

Renault Clio je prethodne godine bio najprodavaniji automobil u Francuskoj, sa ukupno 158.006 novoregistrovanih primeraka.

 (Dalje)

Kia Motors Manufacturing Slovakia fabrika u Žilini je danas proslavila proizvodnju jubilarnog, milionitog automobila.

 (Dalje)

Hyundai Elantra je na upravo završenom sajmu automobila u Detroitu dobila nagradu ''2012 North American Car of the Year''. U oštroj konkurenciji i posle glasanja velikog broja akreditovanjih novinara automobilskih magazina i sajtova na teritoriji SAD za automobil godine u SAD progašena je Hyundai Elantra.  

 (Dalje)

Nova Astra OPC, najmoćnija Astra u istoriji, imaće nova udobna sedišta sa najmodernijom tehnologijom, spremna za svetsku premijeru kompaktnog sportskog kupea na Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Četvrtu godinu za redom Fiat automobili obaraju evropski rekord u najnižoj emisiji ugljen dioksida.

 (Dalje)

2005 Chrysler 300C, koji je nekada pripadao američkom predsedniku Barku Obami, pojavio se u prodaji na sajtu eBay. Ovaj automobil Obama je kupio krajem 2004. godine dok je bio senator američke savezne države Ilnoj, a vozio ga je do 2007. godine kada ga je zamenio sa Ford Escape hibridom.

 (Dalje)

Da niska cena automobila nije dovoljna garancija da će prodaja dobro ići i da će obezbediti komercijalni uspeh, potvrdila je sudbina najjeftinijeg vozila na svetu "nano" koga je indijski konglomerat "Tata" lansirao 2009.

 (Dalje)

Na glamuroznom događaju, održanom ovog meseca u Pekingu, neprofitna organizacija po imenu Svetska asocijacija luksuza (World Luxury Association), predstavila je 100 najboljih luksuznih brendova na svetu.

 (Dalje)