home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Manal al Šerif (32), Saudijka koja je postala poznato po tome što je kršila zabranu vožnje automobila ženama u Saudijskoj Arabiji, poginula je u saobraćajnoj nesreći. Saudijska policija je saopštila da je druga žena koja je bila u vozilu sa Al Šerifovom odvezena u bolnicu gde su joj sanirane povrede.

 (Dalje)Alfa Romeo je saopštio da je tokom prošle godine u Evropi prodato 80.000 primeraka modela Giulietta, od čega 45% u Italiji (oko 35.000 primeraka).

 (Dalje)

Ispunjeno samo 76 odsto plana za prošlu godinu

Chevroletu sa Voltom i ne ide baš najbolje. Prošle godine su planirali prodaju 10.000 primeraka, ali su se zaustavili 7.671 isporučenom primerku. Međutim, ova godina je počela još negativnije. Naime, dileri Chevorleta u Americi odbijaju kupovinu Volta u obimu koji su isplanirali Chevroletovi tržišni analitičari. 

 (Dalje)

Uspešno je sproveden prvi test drumskog voza u kome vozila u potpunosti samostalno bez ikakve intervencije vozača mogu na bezbedan način da prate vodeće vozilo.

 (Dalje)

Po pisanju Rojtersa, nemački BMW planira da 2014. godine startuje sa proizvodnjom u brazilskoj državi Santa Catarina.

 (Dalje)

Na nedavno završenom Detroit Auto Show-u, prvi čovek Fiata Sergio Marchionne je najavio da bi Dodge Dakota ponovo mogao da uđe u serijsku proizvodnju.

 (Dalje)

Grčki parlament dozvolio je povratak automobilima na dizel na ulice Atine i Soluna, gde su vozila na taj pogon zabranjena pre 20 godina zbog atmosferskog zagadjenja.

 (Dalje)

Berlinska policija predstavila je svoju flotu ekoloških patrolnih vozila, a deo su programa nazvanog ‘Initiative 120′, kome je cilj spustiti CO2 zagađenje ispod 120 g/km.

 (Dalje)

Preuzeto sa: Novosti.rs

Jedan od 20, ikada proizvedenih „lamborgini reventona“, našao se u oglasima. Pored toga što zaista izgleda neverovatno, ovaj automobil u sebi krije i V12 motor, ima 650 „konja“

 (Dalje)

Toyota Prius je juče osvojio drugo mesto kao „Automobil budućnosti” na ovogodišnjoj dodeli „ADAC Golden Angel” („ADAC Zlatni anđeo”) nagrada. Time je ponovljen uspeh od prošle godine, kada je Toyota Auris Hybrid osvojio nagradu u istoj kategoriji, što još jednom potvrđuje da je Toyotin Hybrid Synergy Drive sistem tehnologija budućnosti.

 (Dalje)

Najbrža limuzina na svetu, modifikovani Ferrari koji može da dostigne brzinu od 273 km/h, mogla bi izgubiti svoje ime zbog tužbe kojom preti italijanski proizvođač luksuznih automobila.

 (Dalje)

Audi je najcenjenija kompanija u Nemačkoj, prema rezultatima nezavisnog istraživanja Manager magazina. Magazin je nedavno objavio u Hamburgu da je kompanija zauzela najbolju poziciju u istraživanju “Imageprofile” u odnosu na 170 kompanija iz deset poslovnih oblasti.

 (Dalje)

Svaki 10. vozač ignoriše saobraćajne znakove na autoputu, svaki treći se na putevima koje ne zna zbuni pa prati auto ispred sebe, a greška je i u vozačima i znakovima.

 (Dalje)

U slučaju da se predviđanja o ceni od 200 dinara i ostvare, na osnovu jednostavne matematike, na pumpi biste za novčanicu od 1.000 dinara mogli da sipate svega 5 litara benzina.

 (Dalje)

Mazda je započela 2012. godinu uz odlične rezultate na testovima tri nezavisna izvora koja ispituju kvalitet i zadovoljstvo kupaca u oblasti automobilske industrije širom Evrope.  

 (Dalje)