home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki proizvodjač automobila "Krajsler" (Chrysler) je obavestio sve svoje dilere u SAD da planira da zatvori 25 odsto prodajnih salona i zatražio dozvolu od američkog suda za bankrotstva da raskine sporazume o franšizama sa 789 od ukupno 3.181 dilera.

 (Dalje)Uprkos teškim vremenima i «crvenim» prodajnim rezultatima kod većine automobilskih proizvođača Kia je u aprilu u Zapadnoj Evropi dobro odradila posao. Najviše se Kijina prodaja popravila u Slovačkoj (+91%), Sloveniji (+67%), Austriji (+51%), Nemačkoj (+42%), Poljskoj i Češkoj (+32%), Švedskoj (+18%), Francuskoj (+14%) i Portugalu (+5%).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs 

U Srbiji je za dve nedelje, koliko važi uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama, preregistrovano 2.000 automobila iz Crne Gore, i to onih koji ne ispunjavaju ekološke standarde, kaže za Press Nenad Nerić, generalni sekretar Udruženja „Vlasnici vozila iz Crne Gore".

 (Dalje)

Punto u dve smene

15 Maj 2009 - 00:32 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

“Zastavina” fabrika automobila uvela je i drugu smenu za proizvodnju “punta”, da bi sa montažnih traka već naredne nedelje dnevno silazilo - 100 automobila, saznaju “Novosti”.
U “Zastavi” kažu da je tokom prošlog meseca proizvedeno više od 600 automobila, a u ovom će sa traka sići oko 2.200 “puntića”.

 (Dalje)

Plan posrnule američke automobilske kompanije "Dženeral motors" (GM) da u SAD uvozi vozila izrađena u zajedničkim fabrikama sa kineskim partnerima u Kini, mogao bi, u vreme kada američka autoindustrija grca u dugovima i najavljuje zatvaranje fabrika, da donese mnoge probleme ne samo GM-u, već i Beloj kući, ocenjuju analitičari.

 (Dalje)

Radnici "Fijatove" fabrike na Siciliji obustavili su danas rad i blokirali puteve, protestujući protiv zatvaranja te fabrike, koje je najavljeno kao mogućnost u okviru planova kompanije da postane drugi po veličini svetski automobilski gigant.

 (Dalje)

Posle pet godina proizvodnje, Ferrarijev model F430 se polako bliži kraju svog životnog ciklusa, a poslednji primerak će biti prodat na aukciji.

 (Dalje)

Porsche AG je saopštio da je u svojoj fabrici u nemačkom Lajpcigu počeo sa serijskom proizvodnjom svog novog Gran Turismo modela sa četvora vrata Panamera, čija je svetska promocija inače održana prošlog meseca na 13. Salonu automobila u Šangaju (mada su prve zvanične slike i detalji objavljeni još u novembru prošle godine).

 (Dalje)

Češka fabrika automobila "Škoda auto" počela je proizvodnju sportsko-terenskog vozila "Škoda Jeti".

 (Dalje)

Iz američke kompanije Tesla Motors su saopštili da su već primili 1000 narudžbina za svoj novi sedan sa elektropogonom - Model S, koji inače košta 49.900 američkih dolara.

 (Dalje)

Iz Mazde, na puteve Norveške, stigla je Mazda RX-8 Hydrogen RE sa pogonom na vodonik. Vozilo je prilagođeno norveškim i evropskim zahtevima; sa upravljačem na levoj strani i ručnim menjanjem stepena prenosa.

 (Dalje)

Nissan u gubicima

13 Maj 2009 - 00:43 Vesti Link

"Nisan" je objavio gubitak od 2,4 milijarde dolara u četvrtom tromesečju protekle poslovne godine zbog pada prodaje vozila u svetu i predviđa još jednu lošu poslovnu godinu.

 (Dalje)

Ruska automobilska grupacija GAZ zainteresovana je za učešće u zajedničkoj kompaniji sa kanadskom firmom "Magna" i nemačkim "Opelom", objavljeno je u Moskvi.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Alo.rs

Pojedinci u Srbiji otkrili su način da veoma brzo i lako dođu do jeftinog, a dobrog automobila. Reč je o kupovini polovnih automobila u Engleskoj, gde su cene mnogo niže nego u Srbiji.

 (Dalje)

Švedski kabriolet – Volvo C70, dogurao je do slavljeničkog 50.000-tog primerka. Jubilarni model je pogonjen D5 turbodizelskim motorom sa 180KS (u kombinaciji sa automatskim menjačem), a isporučen je nemačkoj autokući Autohause Mohag.

 (Dalje)