home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, prognozira da će na američkom tržištu u 2010. godini nadmašiti prodaju "Dženeral motorsa" (GM), prenosi magazin "Automotiv njuz" u najnovijem elektronskom izdanju.

 (Dalje)Roland Koh, premijer nemačke pokrajine Hese u kojoj je smešteno sedište "Opela", izjavio je danas da je kanadsko-austrijska firma "Magna" izašla sa najatraktivnijom ponudom za preuzimanje nemačke auto-kompanije, a da italijanski "Fijat" ima "razočaravajući" predlog.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, u General Motorsu planiraju da već sledećeg meseca na tržište lansiraju limitiranu Bumblebee ediciju 2010 Chevrolet Camara, kako bi iskoristili popularnost Camara koji "glumi" u drugom delu filma Transformers: Revenge of the Fallen. 

 (Dalje)

Klima sistemi u automobilima smanjuju za više od 80 odsto količinu mikroba, klica i čestica u odnosu na onu u spoljnom vazduhu, pokazali su rezultati upravo objavljenog nemačkog istraživanja.

 (Dalje)

Italijanski „Fijat” ima više od 50 odsto šansi da uspešno sprovede plan povezivanja sa nemačkim „Opelom”, jednom od filijala posrnulog američkog autogiganta „Dženeral motorsa”, piše rimska „Stampa”, citirajući izvršnog direktora „Fijata” Serđa Markijonea.

 (Dalje)

Švedski "Saab" bi mogao da dobije državni kredit ako uspe da pronađe novog vlasnika umesto sadašnje matične kompanije, posrnulog američkog "Dženeral motorsa" (GM), izjavio je portparol švedskog ministarstva za preduzetništvo Frank Nilson.

 (Dalje)

Proizvodnja dizel verzije "punta" počeće u "Zastavi" krajem juna u modernizovanom pogonu i na novoj opremi, potvrdio je za RTS Đuzepe Zakarija, PR kompanije "Fijat Srbija".

 (Dalje)

Nemački Dajmler je kupio 10 odsto akcija američkog proizvođača električnih automobila Tesla, u proboju na tržište električnih vozila.

 (Dalje)

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u aprilu nastavili sa rastom prodaje na brojnim tržištima. Tako su u Kini zabeležili 39,3-odstotni rast, na tzv. Opštim tržištima (engl. General market - u Kiji tako zovu regije: Srednja i Južna Amerika, Azija bez Kine, Karibi, Pacifik, Bliski Istok i Afrika) prodaja je poboljšana za 13,1%, dok je prodajno osoblje najstarijeg korejskog proizvođača u domaćoj Južnoj Koreji bilo uspešnije za 5,8%.

 (Dalje)

Tradicionalno, i ove godine kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora podržala je manifestaciju Noć muzeja koja je održana u subotu 16. maja i izložila je svoje vozilo najmanjih dimenzija na svetu, Smart.

 (Dalje)

Suzuki je proslavio proizvodnju jubilarnog, 10-milionitog primerka svog malog gradskog modela Alto.

 (Dalje)

Američki predsednik Barak Obama je predložio nove standarde o potrošnji goriva i emisiji štetnih gasova za američku automobilsku industriju koji bi, kako je rekao, trebalo da izvedu SAD na put ka čistijoj životnoj sredini i boljoj efikasnosti u potrošnji goriva.

 (Dalje)

Lancia pred gašenjem?

20 Maj 2009 - 00:19 Vesti Link

Mada je u žiži svetske automobilske javnosti u ovom trenutku, pre svega, pokušaj Fiata da sklopi sporazum sa Opelom (trenutno u vlasništvu američkog GM-a), iza kulisa su se pojavile i glasine o tome da se navodno sprema gašenje jedne od marki, koja se nalazi u sastavu italijanske kompanije – premium brenda Lancia.

 (Dalje)

U Velikoj Britaniji počeo je program povlastica kupcima novih automobila koji se oslobode starih modela, što se u nekim delovima Evrope pokazao kao popularan metod pomoći ugroženoj automobilskoj industriji.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, Volkswagen će u svojoj fabrici u Južnoj Africi naredne godine konačno prestati da proizvodi Golf prve generacije, odnosno Citi Golf, kako se tamo zove.

 (Dalje)