home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Objavljena je lista od sedam finalista za izbor Evropskog automobila godine 2009., čiji rezultati će biti objavljeni 17. novembra ove godine (aktuelni nosilac ove titule za 2008. je inače Fiat 500). To su Alfa Romeo MiTo, Citroen C5, Ford Fiesta, Opel Insignia, Renault Megane III, Škoda Superb i Volkswagen Golf VI.

 (Dalje)Seat je u saradnji sa poznatim francuskim DJ-em Davidom Guettom napravio unikatni primerak nove Ibize SportCoupe, koja će biti prodata na aukciji preko interneta i čiji prihod će biti doniran u humanitarne svrhe.

 (Dalje)

Izvor : Autoklub.hr

Nemački proizvođač optužio je Nissan da je impresivnih 7 minuta i 29 sekundi, za koliko je GT-R projurio Nordschleifeom, postignuto prevarom...

 (Dalje)

Iz Toyote su saopštili da su razvili prvu vazdušnu zavesu za zadnje staklo automobila, čiji je primarni zadatak da zaštiti glave putnika na zadnjim sedištima u slučaju sudara otpozadi.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.co.yu

Samo par dana posle potpisivanja ugovora o partnerstvu italijanskog "Fijata" i države Srbije već se naslućuje koji će model prvi sići sa traka buduće fabrike "Fijat Srbija". Prema jučerašnjem pisanju tradicionalno dobro obaveštene italijanske "Republike", to će biti "topolino". 

 (Dalje)

Nakon promocije Golfa VI GTI sa 2,0 litarskim agregatom od 210KS na Salonu automobila u Parizu, Volkswagen planira još snažnije varijante ovog modela.

Prema nezvaničnim informacijama, u planu su Golf GTI Plus, Golf GTD i Golf R42. Golf GTI Plus bi iz modifikovane verzije gore pomenutog 2,0 litarskog motora izvlačio do 270 konja (u paru sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom i poogonom na sva četiri točka), čime bi praktično nasledio dosadašnji Golf R32.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors (www.verano.rs) proslavila je 27. septembra 10-ti rođendan najpopularnijeg Peugeot-ovog modela svih vremena sa brojem 206. Svečanost je održana u Parku prijateljstva na Ušću u prisustvu više od stotinu vlasnika, ljubitelja modela legendarnog slavljenika, koji su uprkos lošem vremenu prisustvovali proslavi.

 (Dalje)

Izvor : Tanjug

Predstavnici Vlade Srbije i italijanske FIAT grupe potpisali su danas u Beogradu Ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku "Zastava" u ukupnoj vrednosti od oko 950 miliona evra, koji će omogućiti otvaranje novih 4.750 radnih mesta.

 (Dalje)

Izvor : Tanjug

U Beogradu će sutra biti potpisan ugovor FIAT-a i države Srbije o zajedničkom ulaganju u kragujevačku "Zastavu", koji će omogućiti investicije iz Italije više od milijardu evra i otvaranje 5.000 novih radnih mesta u našoj zemlji.

 (Dalje)

U poljskom gradu Tychy je i zvanično počela serijska proizvodnja novog Forda Ka, čija će svetska premijera biti održana sledeće nedelje na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors (www.verano.rs) poziva sve vlasnike i ljubitelje Peugot-a 206 na proslavu desetog, jubilarnog rođendana ovog automobila, u subotu, 27. septembra 2008 u 12.00 časova, u Parku prijateljstva na Ušću, ispred spomenika "Večna vatra". Najpopularniji Peugeot-ov model okupiće svoje vozače da u vožnji decenije na beogradskim ulicama demonstriraju nadmoćnost "gradskog lava".

 (Dalje)

Britanska motorsport kompanija Oaktec je uz pomoć Lotusa razvila trkačku verziju aktuelne Honde Civic Hybrid, čije će vatreno krštenje biti obavljeno 28. septembra na Dunlop Max Sport Cupu na Rockingham stazi.

 (Dalje)

RUF Automobile GmbH, jedan od poznatijih nemačkih tjunera Porschea, za oktobar priprema prezentaciju Porschea Cayman na elektropogon. Prema nezvaničnim informacijama, prototip ovog automobila bi trebalo da bude izložen i na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Američki investicioni fond "Serberus" i nemačka automobilska grupacija "Dajmler" potvrdili su da su razgovarali o prodaji preostalih 19,9 procenata vlasništva u američom "Krajsleru", ne navodeći rokove niti vrednost transakcije, javljaju agencije.

 (Dalje)

Pad prodaje na istočnoevropskom tržištu motornih vozila je prisilio slovenačku fabriku automobila "Revoz", u vlasništvu francuskog "Renoa", da prepolovi proizvodnju u noćnoj smeni, što će rezultovati otkazima za oko 200 radnika.

 (Dalje)