home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

"Dream" izložba u Torinu

25 Sep 2008 - 00:43 Vesti Link

U Torinu je pre nekoliko dana počela izložba "Dream", na kojoj su predstavljeni serijski i koncept automobili, rad automobilskih kompanija, karoserijskih radionica i nezavisnih dizajn studija iz Torina i njegove okoline.

 (Dalje)Salon komercijalnih vozila u Hanoveru je iskorišćen i za svečano uručenje nagrade "Van of the Year 2009" (dostavno vozilo godine), koju je Peugeotu Bipper dodelio međunarodni žiri sastavljen od novinara iz 20 evropskih zemalja, specijalizovanih za komercijalna vozila.

 (Dalje)

Nakon promocije standardnih verzija Golfa VI, Volkswagen naravno planira i dalje. Tako će već na Salonu automobila u Parizu početkom oktobra svetlost dana ugledati nova generacija već odavno legendarnog Golfa GTI.

 (Dalje)

Mada će zvanična svetska premijera novog Ferrarija California biti održana 2. oktobra na Salonu automobila u Parizu, Ferrari je prošlog četvrtka okupio probranu klijentelu na predpromociji ovog modela, koja je održana istovremeno na dva mesta: u Maranelu i u Kaliforniji.

 (Dalje)

Najveći južnokorejski proizvođač automobila "Hjundaji" planira da uloži 600 miliona dolara u fabriku za izradu manjih automobila u Brazilu, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja za vozilima na najvećem tržištu u Latinskoj Americi, prenosi "Blumberg."

 (Dalje)

Manifestacija povodom 10 godina od prvog proizvedenog automobila marke "pežo 206", koja je bila planirana za danas u Parku prijateljstva na Ušću, odložena je zbog loših vremenskih prilika, rekao je Tanjugu direktor marketinga "Verano motorsa" Jova Srećo.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Direktor Zavoda za izradu novčanica Ljubiša Vuletić najavljuje da će izdavanje novih registarskih tablica početi u januaru 2009. godine.

 (Dalje)

Izložba "Sto godina automobila u srpskoj vojsci" otvorena je juče ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Autori izložbe koju je otvorio državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Jeftić su potpukovnik Ivan Mijatović, kapetan Dalibor Denda i Bratislav Petković, a ona obuhvata hronološki prikaz upotrebe automobila od 1908. godine do danas, kao i eksponate vozila i motocikala koji su korišćeni u vojsci ili su još u upotrebi. Izloženo je 18 eksponata, od kojih pet motora i 13 motornih vozila.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Ugovor italijanskog automobilskog giganta "Fijata" sa kragujevačkom "Zastavom", biće potpisan 29. septembra u Vladi Srbije, nezvanično saznaju "Novosti".

 (Dalje)

Jedan od ukupno 39 ikada proizvedenih Ferrarija 250 GTO je upravo promenio vlasnika za 28,5 miliona američkih dolara i tako postao najskuplji automobil na svetu. Novi vlasnik je iz Engleske, ali njegovo ime i konkretnija lokacija će iz razumljivih razloga ostati tajna. Bar neko vreme...

 (Dalje)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je danas da će od 1. januara 2009. carine za uvoz automobila iz EU biti snižene na 10 odsto.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors (www.verano.co.rs) poziva sve vlasnike i ljubitelje Peugota 206 na proslavu desetog, jubilarnog rođendana ovog automobila, u subotu, 20. septembra 2008 u 12.00 časova, u Parku prijateljstva na Ušću.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Porše" je juče povećao udeo u kompaniji "Folksvagen" (VW) na više od 35 odsto, čime je preuzeo kontrolu nad najvećom evropskom kompanijom u tom sektoru, saopštio je "Porše".

 (Dalje)

Pruzeto sa : Blic.co.yu

Italijanska kompanija "Fijat" će svoje proizvodne linije iz Poljske i sa Sicilije preseliti u Kragujevac. Izmeštanje celokupne tehnologije za proizvodnju dva već promovisana modela automobila će započeti krajem ove godine, jer će ugovor o prodaji srpske auto-industrije biti potpisan, kako je planirano, početkom oktobra.

 (Dalje)

Opel Astra u Jagodini?

15 Sep 2008 - 00:25 Vesti Link

Preuzeto sa : Biznisnovine.com

„Astra" će se ipak sklapati u Srbiji, i to najverovatnije u Jagodini, jer „Fijat" neće „Opelova" vozila u svojim pogonima.

 (Dalje)