home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki automobilski gigant "Krajsler" ima rok da do ponoći po američkom, odnosno sutra ujutru po evropskom vremenu, objavi da li je uspeo da ostvari dogovor o udruživanju sa italijanskim "Fijatom", čime bi se kvalifikovao za novu pomoć američke vlade i izbegao bankrot.

 (Dalje)Magna želi 20 odsto Opela

29 Apr 2009 - 11:44 Vesti Link

Kanadsko-austrijski snabdevač auto-industrije Magna spreman je da uloži pet milijardi evra i preuzme 20 odsto vlasništva nad teško ugroženim automobilskim koncernom Opel.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Dajmler (Daimler AG) objavio je gubitak u prvom tromesečju od 1,29 milijardi evra (1,7 milijardi dolara) zbog svetske ekonomske krize.

 (Dalje)

Japanska "Honda" je objavila čist gubitak od 186,1 milijardu jena (1,9 milijardi dolara) u četvrtom tromesečju minule fiskalne godine, kompanija "Isuzu" u manjku je 279 milona dolara za čitavu prošlu poslovnu godinu, a najveći kineski proizvođač automobila SAIC zabeležio je pad profita od 49 odsto.

 (Dalje)

Jedan od najvažnijih zadataka, koji se postavlja pred proizvođače automobila danas, je svakako očuvanje životne sredine. Honda, kao društveno odgovorna kompanija, ovim pitanjem bavi se već četiri decenije, a jedan od njenih modela koji će svakako doprineti njenoj borbi za zdraviju životnu sredinu je Civic Hybrid.

 (Dalje)

 Italijanski "Fijat" uplatio je 1,5 miliona evra na račun kompanije "Fijat automobili Srbija" koji će biti utrošeni za unapređenje procesa proizvodnje u kragujevačkoj fabrici, saznaje FoNet od izvora bliskih fabrici iz Torina.

 (Dalje)

Audi je najavio da će 16. jula, na proslavi 100 godina postojanja firme, promovisati novi model, ali nije saopšteno o kome se tačno radi.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač automobila Fijat najavio je da želi da zadrži sve fabrike Opela u Nemačkoj, za slučaj da se savezna vlada saglasi da koncern iz Torina preuzme ugroženu nemačku kompaniju.

 (Dalje)

Ono što je prošle nedelje bila samo nezvanična informacija, sada je i zvanično potvrđeno: General Motors je u okviru novih mera za prevazilaženje aktuelne svetske ekonomske krize odlučio da ukine svoj brend Pontiac, a istovremeno je najavljeno i otpuštanje više od 21.000 radnika.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

„Fijat automobili Srbija” juče je "Politici" poslao dopis reagujući na tekst o problemima koji prate proizvodnju novog „punta” u Kragujevcu, o čemu je „Politika” izvestila javnost u subotu, 25. aprila.

 (Dalje)

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da je Dženeral motorsu (General Motors Corp.) dalo još dve milijarde dolara federalnih zajmova za pomoć u restrukturiranju.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila "Ford" je u prvom tromesečju 2009. godine zabeležio manji gubitak nego što se očekivalo s obzirom na duboku krizu autoindustrije i saopštio da je na dobrom putu da godinu završi makar na nuli i da ne očekuje da će tražiti zajam od vlade.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

U fabrici „Fijat Srbija“ je, zaključno sa prošlim utorkom, montirano 305 „punta“, od čega su „Fijatovi“ inženjeri odobrili – 54 vozila. Posle ovako poražavajućih podataka o kvalitetu radne snage, u toj fabrici automobila se već šale da „punto“ prave na o-ruk.

 (Dalje)

Na nove opaske iz Porschea oko vremena Nissana GT-R na Nirburgringu, japanski proizvođač je odgovorio još jednom test vožnjom GT-R-a po ovoj nemačkoj stazi i – ponovo oborio sopstveni rekord.

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Velikoj Britaniji opala je za 51,3 odsto u martu ove godine, u odnosu na isti period 2008. godine, saopštilo je Društvo proizvođača i trgovaca automobila.

 (Dalje)