home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon prošlogodišnje promocije Audija Q5, nemačka kompanija proširiće svoju ponudu još manjim, kompaktnim SUV modelom Q3, čija proizvodnja startuje 2011. godine.

 (Dalje)Japanski automobilski koncern "Tojota" će u 2009. finansijskoj godini ubeležiti rekordan pad proizvodnje u poslednje tri decenije, na oko 2,8 miliona vozila, procenili su japanski eksperti.

 (Dalje)

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kojim se uvode dodatni porezi na upotrebu mobilnih telefona, motornih vozila, plovila, vazduholova i registrovano oružje, kako bi se popunio republički budžet, ušao je u skupštinsku proceduru i za njega je vlada, kao predlagač, tražila usvajanje po hitnom postupku.

 (Dalje)

Nakon što je počela primena uredbe Vlade Srbije o preregistraciji vozila sa registarskim oznakama Crne Gore u vlasništvu građana Srbije, a procene govore da je u Srbiji takvih vozila između 70.000 i 100.000, počela su odjavljivanja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica preko vlasnika ovih vozila u Crnoj Gori.

 (Dalje)

Nakon što su Honda, Nissan i Mitsubishi već otkazali učešće na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, sada je stigla i vest da ni Chevrolet neće izlagati na septembarskoj smotri auto industrije u tom nemačkom gradu.

 (Dalje)

Guverner američke savezne države Kalifornije Arnold Švarceneger izjavio je da je Sjedinjenim Američkim Državama potrebna ekološka energetska politika kako bi se proizvođači automobila podstakli da proizvode vozila koja manje zagađuju i troše manje goriva.

 (Dalje)

Izvršni direktor Fijata Serđo Markione otputovao je u SAD gde će razgovarati o mogućnostima za sklapanje ugovora o preuzimanju udela u američkoj kompaniji Krajsler.

 (Dalje)

Najveća američka automobilska industrija "Dženeral motors" (GM), koja se nalazi pred bankrotstvom, spremna je da "pokloni" svoj kontrolni udeo u nemačkom "Opelu" investitoru koji bi obećao da će "upumpati" minimalno 500 miliona evra u novo preduzeće proizašlo iz evropskih aktivnosti GM-a, objavio je danas "Fajnenšel tajms" (FT).

 (Dalje)

Kako će izgledati novi Rollsov manji model, do sada poznat samo pod kodnom oznakom RR4, najavila je studija 200EX, promovisana na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, ali su nam Britanci tada ostali dužni za podatke o motoru i zvaničnom imenu.

 (Dalje)

Volkswagen je odlučio da dosadašnju dvogodišnju garanciju u Hrvatskoj produži na četiri godine. Program uvođenja 4 – godišnje garancije je premijerni projekat za Volkswagen pa je Hrvatska ovim postala prva zemlja u kojoj Volkswagen vozila imaju 4 – godišnju garanciju.

 (Dalje)

Novosadski sajam od 23. do 26. aprila organizuje dve sajamske manifestacije, jednu posvećenu motociklima i drugu posvećenu off-road vozilima.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" jedan je od potencijalnih zainteresovanih za preuzimanje nemačkog "Opela", firme-kćeri najveće američke automobilske industrije "Dženeral motors" (GM), koja se nalazi pred bankrotstvom, objavio je američki specijalizovani časopis "Automotiv njuz" (Automotive News).

 (Dalje)

Iako je nova Fordova Fiesta po prodaji u martu ove godine pretekla Volkswagen Golf VI (52.805 Fiesti naspram 46.415 Golfova), najprodavaniji automobil u Evropi za prvo tromesečje 2009. godine je ipak njegovo veličanstvo VW Golf.

 (Dalje)

Kompanija "Saab", švedska filijala prezaduženog američkog auto-giganta "Dženeral motorsa", objavila je danas da pregovara sa 27 mogućih kupaca, u nastojanju da pronađe novog vlasnika koji će joj pomoći da izađe iz krize.

 (Dalje)

Na konferenciji za novinare koju su organizovali New York International Auto Show i Mobil 1 u Centru Jacob Javits na Menhetnu, Njujork, Honda FCX Clarity je proglašena za “Najzeleniji automobil na svetu“(2009 World Green Car).

 (Dalje)