home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sajt polovniautomobili.com, najposećeniji domaći sajt za oglašavanje i trgovinu polovnim automobilima, otpočeo je početkom godine saradnju sa međunarodnim auto magazinom Autobild.

 (Dalje)Jedan od najdugovečnijih modela na tržištu slavi punih 30 godina proizvodnje, a za dostojno obežavanje jubileja Mercedes-Benz predstavlja dve specijalne edicije. Nemačka marka je još davne 1979. godine javnosti predstavila robusni off-road model koji je do sada prodat u preko 200.000 primeraka i koji uprkos stažu ne posustaje.

 (Dalje)

Svetski gigant u autoindustriji, nemački Dajmler zabeležio je izuzetno loš poslovni rezultat u poslednjem tromesečju prošle godine od oko 1,95 milijardi evra.

 (Dalje)

BMW je saopštio da otpušta 850 zaposlenih iz svoje britanske fabrike "minija" i smanjuje
proizvodnju da bi se prilagodio smanjenju tražnje.

 (Dalje)

Pregovori Srbije i Rusije o ukidanju carina na automobile proizvedene u Srbiji trebalo bi da počnu u aprilu ili maju ove godine, rečeno je agenciji Beta u srpskom ministarstvu ekonomije.

 (Dalje)

U Austriji od 1. aprila treba da stupi na snagu uredba o uvođenju premija za stare automobile, čiji se vlasnici odluče da ih daju na otpad. Predviđeno je da za svako vozilo koje je starije od 13 godina, država plati 1.500 evra. Slična mera se u Nemačkoj pokazala uspešnom i podstakla je prodaju novih vozila, koja je zbog globalne finansijske krize, značajno opala.

 (Dalje)

Posebno za modele 135i i 335i, BMW je razvio novi Performance Power Kit, koji snagu njihovog 3,0 litarskog bi-turbo šestocilindričnog agregata podiže za dodatnih 20KS.

 (Dalje)

Španska vlada odobrila je paket pomoći svojoj autoindustriji, vredan četiri milijardi evra, objavljeno je u Madridu.

 (Dalje)

Ugovor italijanskog Fijata o kupovini 35 odsto kapitala Krajslera nije konačan dok američka kompanija ne podnese plan o svom restrukturiranju Vladi SAD.

 (Dalje)

Velike "rasprodaje" podigle su u januaru neočekivano u Češkoj u momentu teške krize automobilske industrije prodaju malih automobila za 13,5 odsto.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila pala je u EU za 27 odsto u januaru u odnosu na isti mesec prošle godine, što je najveći pad u protekle dve decenije, saopštilo je udruženje evropskih proizvođača ACEA.

 (Dalje)

Francuski Reno, drugi proizvođač automobila u zemlji, objavio je gubitak u drugom polugodištu 2008. od 982 miliona evra, mnogo veći od očekivanja.

 (Dalje)

Novi Golf VI nije baš oduševio svojim izgledom, pa su zato u Volkswagenu za sve vlasnike istog, koji žele da svom primerku udahnu malo originalnosti, pripremili čitavu seriju fabričkih dodataka za personalizaciju.  

 (Dalje)

Prodaja grupacije Volkswagen pala je za više od 21 odsto u januaru zbog smanjenja potražnje izazvanog svetskom ekonomskom krizom, saopštila je kompanija.

 (Dalje)

Tesla Model S

12 Feb 2009 - 20:19 Vesti Link

Iz kompanije Tesla Motors je stigla ova teaser fotografija njihovog novog modela S, odnosno sedana sa 4 vrata i elektropogonom, čija se zvanična promocija najavljuje za 26. mart ove godine, dok proizvodnja treba da startuje 2011. godine.

 (Dalje)