home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanije Magna i Dženeral motors (GM) su blizu sporazuma koji će omogućiti nemačkoj filijali GM-a Opelu da koristi 1,5 milijardi evra pomoći nemačke vlade i izbegne rizik od finansijskog sloma, preneo je danas Fajnenšel tajms.

 (Dalje)Izvršni direktor američkog "Krajslera" Robert Nardeli izjavio je pred Stečajnim sudom u Vašingtonu da jedino predloženo udruživanje s italijanskim "Fijatom" može da spase prezaduženu gigantsku auto-kompaniju od likvidacije.

 (Dalje)

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o bezbednosti u saobraćaju na putevima, koji predviđa rigorozniju kaznenu politiku, i treba da doprinese smanjenju broja saobraćajnih nesreća i nastradalih u saobraćaju.

 (Dalje)

I Koenigsegg u trci za Saab

29 Maj 2009 - 11:31 Vesti Link

Prema pisanju švedskog lista Dagens Industri, među tri preostala ponuđača za kupovinu Saaba (u vlasništvu američkog General Motorsa), nalazi se i švedski proizvođač superautomobila Koenigsegg.

 (Dalje)

Šef nemačkog automobilskog koncerna Porše (Porsche), Vendelin Videking (Wendelin Wiedeking), zaradio je prošle godine 77,4 miliona evra, više nego bilo koji drugi menadžer u Evropi.

 (Dalje)

Dženeral Motors (GM), kompanija koja je nekad bila najveći poslodavac u SAD, stigla je na rub bankrotstva pošto su poverioci odbili poslednju ponudu nagodbe.

 (Dalje)

Izložba klasičnih sportskih automobila, koje će prikazati učesnici međunarodnog relija "Trans Europa 2009" biće 30. i 31. maja održana na Kalemegdanu, saopštila je danas ambasada Francuske u Beogradu.

 (Dalje)

Pregovori o sudbini proizvođača automobila „Opela”, koji se nalazi u teškoj krizi, prekinuti su u Berlinu bez rešenja.

 (Dalje)

Jaguar XF je najnoviji u zaista dugačkom nizu automobila u policijskoj uniformi (zanimljivi primeri bili su recimo novi Fiat 500, a posebno ekskluzivni Lamborghini Gallardo).

 (Dalje)

Japanska "Tojota" će idućeg meseca obnoviti prekovoremeni rad zaposlenih u dve fabrike, prvi put u poslednih šest meseci, kako bi podstakla proizvodnju hibridnih vozila "prijus", za kojima je potražnja naglo porasla.

 (Dalje)

Program subvencionisanih potrošačkih kredita koji je pokrenula Vlada Srbije, primenjivaće se od septembra i u Republici Srpskoj, uključujući i Program zamene starih automobila za nove, dogovorili su danas predstavnici Srbije i Republike Srpske.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je objavila izveštaj o najnovijoj seriji crash testova bezbednosti (naravno, po novim, oštrijim kriterijumima koji važe od februara ove godine).

 (Dalje)

Generalni direktor automobilske kompanije Fijat, Serđo Markione razgovarao je danas u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o svojoj ponudi za kupovinu dela akcija Opela.

 (Dalje)

Čelni ljudi američkog "Dženeral motorsa" zatražiće, na preporuku vlade, sudsku zaštitu od bankrota ili ove nedelje ili početkom juna, objavio je "Vašington post".

 (Dalje)

Porsche izbegao bankrot

26 Maj 2009 - 18:17 Vesti Link

Nemački list Der Spiegel otkriva da je Porsche povećanjem vlasničkog udela u Volkswagenu i drugim izdacima došao u vrlo nezavidan položaj pa je uz gomilanje dugova zamalo izbegao bankrot.

 (Dalje)