home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je radnicima i poslovodstvu Opela da će im pomoći da pronađu novog investitora, ali nije ponudila konkretnu finansijsku pomoć.

 (Dalje)Naravno, ovde se radi o prestanku proizvodnje dosadašnje generacije Volvoa S60, jer novi model (najavljen konceptom na ovogodišnjem Salonu automobila u Detroitu) kreće u proizvodnju tokom 2010. godine.

 (Dalje)

Britanska filijala američkog "Dženeral motosa" (GM), kompanija "Voksal" (Vauxhall), neće moći da preživi ako njena matična firma GM ne dobije još pomoći od vlade SAD, prenose agencije. "Voksal" ima 5.000 zaposlenih i u Britaniji drži dve fabrike, u Lutonu i Elesmer Portu.

 (Dalje)

Češka Škoda razmatra uvođenje radnih subota usled povećanja potražnje za njenim vozilima, naročito u zemljama u kojima se Škode nude u akcijama staro za novo.

 (Dalje)

Uprava kompanije "Pežo-Sitroen", najvećeg francuskog proizvođača automobila, otpustila je svog predsednika i direktora Kristijana Štrajfa, samo sedmicu nakon što su objavljeni ogromni gubici kompanije i plan masovnog otpuštanja radnika, javile su agencije.

 (Dalje)

Ruska vlada razmatra kako da pomogne najvećem proizvođaču automobila u zemlji, „Avtovazu”, kojem preti finansijski slom. Proizvodnja automobila marke Lada je u odnosu na prošlu godinu pala za više od dve trećine, a kompanija više nije u stanju da plaća dugove kooperantima, navodi londonski BBC.

 (Dalje)

Kompanija Detroit Electric i malezijski proizvođač automobila Proton su objavili da su potpisali sporazum o partnerstvu, koji predviđa proizvodnju elektroautomobila za evropsko tržište (od naredne godine) i koji će nositi oznaku Detroit Electrica.

 (Dalje)

Otkazana i Ford Fiesta RS

31 Mar 2009 - 00:23 Vesti Link

Još jedna žrtva aktuelne krize u auto-industriji je i sportska Fiesta RS, koja po poslednjim vestima neće ugledati svetlost dana.

 (Dalje)

Američki "Krajsler" postigao je dogovor o globalnom savezu sa italijanskim "Fijatom", izjavio je izvršni direktor "Krajslera" Bob Nardeli.

 (Dalje)

U pogonu kragujevačke Zastave danas je sa montažne trake "sišao" prvi "punto 188", iz probne serije od 35 automobila koji nose oznaku Fijat.

 (Dalje)

Bela kuća je danas saopštila da ni Dženeral motors (GM) ni Krajsler nisu podneli prihvatljive planove da bi od države dobili još novca za spasavanje.

 (Dalje)

Nemački Opel prodao je za prva tri meseca 2009. godine 120 hiljada automobila, odnosno 60 odsto više nego prošle godine.

 (Dalje)

Oko 7.500 zaposlenih u američkom „Dženeral motors” (GM) je odlučilo da iskoristi ponudu za dobrovoljno napuštanje preduzeća u zamenu za otpremninu ili prevremeni odlazak u penziju.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Kragujevačka “Zastava” proizvela je nekoliko probnih modela “punta klasik”, a narednih dana počeće i serijska proizvodnja tog automobila, pa se do maja očekuje da bude gotovo 2.000 vozila - najavio je juče prvi čovek preduzeća “Fijat Srbija” Đovani de Filipis.

 (Dalje)

Američki Ford je potvrdio da su u toku pregovori o prodaji njegove švedske filijale Volvo i da "razgovara sa više zainteresovanih strana".

 (Dalje)