home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U prvom pologuđu češke fabrike proizvele su 11 odsto manje putničkih automobila nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a najviše je pogođen najveći češki proizvođač, Škoda iz Mlade Boleslave, čija je produkcija manja za trećinu.

 (Dalje)Neizvesnostima u vezi sa realizacijom "Zastavinog" posla stoleća, čemu je u velikoj meri kumovala globalna ekonomska kriza koja je uzdrmala automobilsku industriju, kao da se nazire kraj.

 (Dalje)

Povećana potražnja automobila podstaknuta državnim programom "gotovina za olupine" pomogla je Fordu da zabeleži prvi skok prodaje u poslednje dve godine, saopštio je danas drugi po velični američki proizvođač motornih vozila.

 (Dalje)

Audi je saopštio da je operativni profit kompanije u prvih 6 meseci ove godine iznosio 823 miliona evra, dok je u istom periodu 2008. ta brojka bila 1,3 milijarde evra.

 (Dalje)

Muškarci više nisu ono što su nekad bili. Evo još jednog niskog udarca za pripadnike jačeg pola: žene su bolji vozači, a što je najgore od svega, to sve češće otvoreno priznaju i muškarci (naročito oni stariji).

 (Dalje)

Proizvodnja putničkih automobila u Japanu je u prvoj polovini ove godine opala za 42,5 odsto u poređenju sa istim razdobljem lane, saopštili su predstavnici nacionalne Asocijacije automobilskih kompanija.

 (Dalje)

I Mercedes u minusu

1 Avg 2009 - 14:24 Vesti Link

Finansijska kriza je zakačila i nemački Daimler AG, koji je samo u drugom kvartalu ove godine upisao minus veći od milijardu evra.

 (Dalje)

Chrysler je i zvanično potvrdio da retro model PT Cruiser ostaje u proizvodnji. Još u januaru je naime bilo planirano da se proizvodnja okonča sredinom ove godine.

 (Dalje)

Podsećanja radi, američki General Motors je nedavno sa kompanijom Penske Automotive Group (vlasnik Roger Penske, ima ekskluzivno pravo na distribuciju Smarta u SAD-u) postigao preliminarni sporazum o prodaji brenda Saturn, koji je Evropljanima najviše poznat po tome što Amerikancima pod svojim imenom prodaje neke od Opelovih modela.

 (Dalje)

Program popularno nazvan "Keš za krntije", koji je američka vlada pokrenula kako bi povećala prodaju vozila i pomogla domaćim proizvođačima automobila u krizi, suspendovan je posle samo šest dana, jer su sva sredstva izdvojena za te svrhe potrošena, izjavila je senator Debi Stejbnov iz Masačusetsa, centra američke autoindustrije.

 (Dalje)

Češka fabrika automobila "Škoda auto" ostvarila je u prvom polugodištu ove godine čist profit od 2,7 milijardi kruna (105,8 miliona evra), što je 61,7 odsto manje nego u istom periodu lane.

 (Dalje)

BMW je u zvaničnom press saopštenju saopštio da će na Salonu automobila u Frankfurtu predstaviti dva hibridna modela: seriju 7 ActiveHybrid i X6 ActiveHybrid.

 (Dalje)

Na benzin evropskog kvaliteta vozači u Srbiji čekaće do kraja 2010. godine, kada bi trebalo da bude otvoren uvoz derivata, a do tada na pumpama će se prodavati gorivo koje zadovoljava isključivo domaće propise.

 (Dalje)

Dongfeng Motor Corporation je na domaćem, kineskom tržištu predstavio svoju novu limuzinu Fengshen S30, koja će u najmnogoljudnijoj zemlji sveta koštati (preračunato) od 7.890 do 10.385 evra.

 (Dalje)