home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Danas.rs

Suočeni sa velikim interesovanjem domaćih kupaca i mogućnošću da se „punto“ prodaje na tržištima zemalja EU, kao i u Rusiji i Belorusiji, poslovodstvo Grupe Zastave vozila i delagacija Fijata započeli su u Kragujevcu razgovore o povećanju ovogodišnje proizvodnje „punta“.

 (Dalje)Nemački "Opel" moraće da zatvori najmanje 3.500 radnih mesta da bi preživeo tešku krizu.

 (Dalje)

Nakon vesti da su planovi o oživljavanju Alpine i proizvodnji posebnih sportskih modela u najmanju ruku zaustavljeni, ako ne i otkazani, iz Renaulta ipak stiže jedna ohrabrujuća vest.

 (Dalje)

Prodaja automobila u SAD pala je u februaru 41 odsto na godišnjem nivou, na najniži nivo u poslednje skoro tri decenije, pa analitičari ocenjuju da će se američko ministarstvo finansija suočiti sa novim pritiskom da obezbedi više novca prezaduženim kompanijama "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler" ili da ih "pusti niz vodu."

 (Dalje)

Kompanija Folksvagen će ove godine ukinuti sva radna mesta na određeno vreme, ali stalno zaposleni za sada ne bi trebalo da strahuju za posao.

 (Dalje)

U prodajnoj mreži Zastave iz Kragujevca za kupovinu automobila Punto evidentirano je ukupno 9.285 rezervacija, od kojih je 7.013 bilo za kupovinu po sistemu "staro za novo", saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

 (Dalje)

Mercedes je saopštio da je potpisao ugovor sa austrijskom kompanijom Magna Steyr o nastavku proizvodnje svoje G klase sve do 2015. godine.

 (Dalje)

Savetnik u Ministarstvu ekonomije Aleksandar Ljubić izjavio je danas Tanjugu da je do sada rezervisano 4.180 automobila "punto" u okviru programa zamene "staro za novo".

 (Dalje)

Italijanska kompanija „Fijat” je pre četiri dana intenzivno počela da renovira proizvodne hale u fabrici automobila u Kragujevcu. Prema rečima savetnika Ministarstva ekonomije Aleksandra Ljubića, već naredne nedelje će u proizvodnim halama, koje obuhvataju montažu, lakirnicu i karoseriju, otpočeti postavljanje novih podova, zato što su stari od drvenih kocki izmešteni.

 (Dalje)

Automobilska proizvodnja u Japanu zabeležila je rekordan pad od 41 odsto u januaru, na godišnjem nivou, što je pad bez presedana od 1967. od kada se ti statistički podaci prate, saopšteno je u Tokiju.

 (Dalje)

Fijat je počeo isporuku delova za automobil "punto 188" koji će početi da se sklapa od kraja marta u pogonima kragujevačke Zastave.  

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja mogao bi uskoro da se nađe na spisku vlade za usvajanje, budući da su usaglašene sve dosadašnje nesuglasice njegovih „autora”, MUP-a i Ministarstva za infrastrukturu. Poslednji sastanak predstavnika ova dva ministarstva, na kojem je konstatovano da ga uz minimalne korekcije treba dostaviti vladi na utvrđivanje, održan je pre tri dana.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volskwagen) objavio je da pokreće novu strategiju za kinesko tržište, sa ciljem udvostručenja prodaje.

 (Dalje)

Američki „Dženeral motors” (GM) je saopštio da je izgubio 9,6 milijardi dolara u četvrtom kvartalu poslovanja. Najveći proizvođač automobila u SAD izgubio je ukupno 30,9 milijardi dolara tokom 2008. godine zbog pada potraženje i svetske recesije.

 (Dalje)

Vlada Srbije donela je odluku o kupovini automobila "punto" po sistemu "staro za novo", kojom će moći da se zamene automobili stariji od 10 godina.

 (Dalje)