home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Avtovaz, najveći ruski proizvođač automobila, zaustavio je danas proizvodnju jer mu nedostaju delovi.

 (Dalje)Masivna pomoć države i premije pri kupovini novih automobila kojima vlada Angele Merkel nastoji da podstakne nemačku privredu pomažu paradoksalno više češkim preduzećima.

 (Dalje)

Tek što je BMW objavio da je tokom prošle godine povećao prodaju svojih sportskih M modela za čak 50% (o tome više OVDE), iz Mercedesa stiže saopštenje da je i njihov AMG takođe imao porast prodaje u 2008.

 (Dalje)

Još ne postoji precizna računica po kojoj će vlasnici starih automobila u Srbiji moći da kupe novi „punto” uz pomoć države. Iako je ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će građani uz doplatu moći da zamene bilo koji model starog automobila za novi „punto” uz državnu subvenciju, računica još nije napravljena jer treba obaviti razgovore sa firmama koje se bave reciklažom starih automobila.

 (Dalje)

"Partnerstvo sa Krajslerom je "tiket lotoa" koji bi mogao da bude bezvredan ako se američki proizvođač ne oporavi", ocenio je prvi čovek italijanskog "Fijata" Serđo Markione.

 (Dalje)

Svi oni koji nisu voleli Chrisa Bangle-a i njegove "kreacije" u BMW-u, najzad mogu da odahnu, budući da ovaj 52-godišnji Amerikanac napušta bavarsku kompaniju.  

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Ugovor između države i „Fijata”, potpisan 29. septembra prošle godine, objavljen je na sajtu Vlade Srbije koji dan kasnije, ali bez stranica o novim modelima koji će se praviti u Kragujevcu. Ta enigma nije razrešena ni danas, a reč je, možda, o najznačajnijem delu aranžmana. Umesto novih modela „A” i „B” klase, Kragujevac je, a zajedno s njim i Srbija, dobio stari „punto”.

 (Dalje)

Najnoviji pokušaj za proboj na evropskom tržištu Kinezi su učinili u Grčkoj, gde je tamošnji uvoznik počeo sa prodajom automobila kompanije JAC i njihovog SUV modela Rein.

 (Dalje)

Nekako u senci svih onih izveštaja o padu prodaje i slanju radnika na prinudne odmore, bavarski BMW saopštava da je prodaja njegovih sportskih M modela tokom 2008. godine porasla 50% u odnosu na 2007.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Japanu opala je u januaru na najniži nivo za 37 godina pošto su kupci, zaplašeni krizom, odustali od velikih kupovina, saopštilo je Udruženje japanskih prodavaca automobila.

 (Dalje)

Samo 8,7 odsto vozača u Srbiji ima dovoljno znanja da ponovo položi vozački ispit, 60 odsto vozača barem jednom godišnje plati prekršajnu kaznu, a svaki peti vozač na drumovima u Srbiji ne poznaje saobraćajne znake, pokazuju podaci Nacionalne vozačke akademije, a prenosi B92.

 (Dalje)

Fijat će početkom marta objaviti kojom dinamikom će uplaćivati 200 miliona evra za osnivački kapital zajedničkog preduzeća Srbije i Fijata, izjavio je državni sekretar za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić.

 (Dalje)

"Uno" posle "topolina"

2 Feb 2009 - 11:30 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

U drugoj polovini naredne godine u novoj kragujevačkoj fabrici “Fijat automobili Srbija” proizvodiće se mali gradski automobil na platformi “topolina”, a već početkom 2011. i redizajnirani “uno”, saopšteno je našoj delegaciji u Torinu - saznaju “Novosti”.

 (Dalje)

Od marta će kupcima biti dostupan BMW serije 1 sa novim baznim dizel agregatom zapremine 2,0 litra.

 (Dalje)