home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Indijska kompanija Tata Motors će nakon velikih početnih problema (protesti seljaka za oduzetu zemlju koja je država od njih uzela i dala je Tati Motros, premeštanje fabrike na novu lokaciju), 23. marta konačno startovati sa serijskom proizvodnjom najjeftinijeg automobila na svetu – modela Tata Nano (u salonima dilera u Indiji pojaviće se u prvoj nedelji aprila).

 (Dalje)Nemačka vlada spremna je da obezbedi Opelu kredit spasavajući ga od finansijske katastrofe koja je zadesila matičnu Opelovu kompaniju, američki Dženeral motors.

 (Dalje)

Slavni “Sitroenov” model DS, ili popularna “ajkula”, proglašen je za najlepši automobil svih vremena, prema glasovima žirija sastavljenog od 20 vodećih svetskih dizajnera automobila, piše magazin "Classic & Sports Car".

 (Dalje)

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će menadžment Fijata doći u Srbiju u drugoj polovini marta na pregovore u kojima će biti precizirana dinamika ulaganja u proizvodnju novog modela automobila u Kragujevcu.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Zbog velikog interesovanja građana za kupovinu „fijat punta” juče je do podneva napravljena lista čekanja na kojoj je zabeleženo više od 510 imena. do toga je došlo zbog toga što je u ranim poslepodnevnim satima rasprodat ceo kontigent automobila "zastava 10", koji su bili na lageru.

 (Dalje)

Francuski Peugeot će iskoristiti predstojeći Salon automobila u Ženevi da, pored potpuno novog modela 3008, javnosti premijerno prikaže i svoj novi 1,5 litarski benzinski MCE 5 VCRi motor, koji će biti izložen u Peugeotu 407.

 (Dalje)

Zastava je danas pre podne rasprodala ceo kontingent od 650 automobila "zastava 10" koji je u ponedeljak pušten u prodaju, kažu u toj fabrici automobila.

 (Dalje)

Honda je objavila da je krajem januara 2009. premašila zbirnu globalnu cifru od 300.000 prodatih hibridnih vozila. Honda je predstavila u Evropi svoj prvi hibrid Insight, koji je bio u masovnoj serijskoj proizvodnji, 1999. godine. Nakon ovog revolucionarnog automobila, usledili su Civic IMA sa četvoro vrata i Civic Hybrid.

 (Dalje)

Toyota planira da 2009. proizvede 6,5 miliona vozila, najmanje u poslednjih šest godina, tvrdi vodeći japanski privredni dnevnik Nikei.

 (Dalje)

Nemački automobilski koncern Folksvagen (Volkswagen) danas je obustavio proizvodnju na pet dana.

 (Dalje)

Dileri Zastavinih vozila danas do 15 časova prodali su 310 automobila "punto" na kredit koji subvencioniše Vlada Srbije, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije Srbije.

 (Dalje)

U halama nemačkog "Audija" u Đeru, na zapadu Mađarske, danas je stala kompletna proizvodnja, a pauza će trajati najkraće do 1. marta.

 (Dalje)

 

Fiat je poništio odluku o otpuštanju 8.000 zaposlenih zahvaljujući pomoći Vlade Italije, a slične akcije se nagoveštavaju u drugim zemljama Evrope gde su vlade takođe pod teškim pritiskom da spasu radna mesta.

 (Dalje)

 


Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, koja je izazvala drastičan pad prodaje automobila na svetskom tržištu, japanska kompanija "Tojota" je u poslednjih mesec dana dobila 2.500 porudžbina za nove modele elitnog brenda "leksus" i planira da mesečno proizvodi 650 tih automobila.

 (Dalje)

Saab odlazi u bankrotstvo

20 Feb 2009 - 19:09 Vesti Link

Švedski proizvođač automobila Saab zatražio je danas sudsku zaštitu u bankrotstvu i razdvajanje od matične kompanije, američkog Dženeral Motorsa, saopštili su danas zvaničnici.

 (Dalje)