home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Danas.rs

Dogovor o strateškom partnerstvu Fijata i američke kompanije Krajsler i pregovori Italijana sa nemačkim vlastima i menadžmentom o preuzimanju Opela, omogućiće kragujevačkoj Zastavi da postane deo jedne od najvećih svetskih automobilskih grupacija, koja će proizvoditi između pet i šest miliona automobila godišnje.

 (Dalje)Honda je nedavno premašila 500.000 prodatih jedinica Jazz-a u Evropi, pokazujući kontinuiranu popularnost ovog hečbeka sa 5 vrata.

 (Dalje)

Američka auto-kompanija "Ford" saopštila je danas da će do 5. juna obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici u Rusiji, usled velikog pada tražnje.

 (Dalje)

Čuveni trg u Njujorku, Tajms skver, od juče je zabranjen za automobile koji više neće moći da cirkulišu kroz pojedine ulice Brodveja.

 (Dalje)

Nakon nekoliko kontradiktornih informacija, General Motors je i zvanično potvrdio da kabriolet izdanje novog Chevrolet Camara nije otkazano i da će se pojaviti na tržištu 2011. godine, što je doduše nešto kasnije nego što je prvobitno planirano.

 (Dalje)

Prva Mazda MX-5 (poznata i kao Miata, a u Japanu prosto kao Mazda Roadster) je svet ugledala pre nešto više od 20 godina na Salonu automobila u Čikagu i od tada je proizvedeno preko 850.000 primeraka ovog izuzetno uspešnog modela.

 (Dalje)

Japanska Toyota, najveći proizvođač automobila na svetu, demantovala je izveštaje da razmatra mogućnost ponude njene hibridne tehnologije za izradu vozila posrnulom američkom auto-gigantu General Motorsu (GM), prenose agencije.

 (Dalje)

Mini Klub Srbije za 6. jun na Avali sprema veliki događaj - Balkansku Minijadu, kojom će se proslaviti 50 godina Minija, i to sa prijateljima iz cele ex-Jugoslavije.

 (Dalje)

Šef "Fijata" Serđo Markione ponovo se danas založio za spajanje italijanske kompanije sa "Opelom", pošto je u subotu pre podne uručio nemačkoj vladi prerađeni plan fuzije dveju kompanija.

 (Dalje)

Fijat je saopštio da će u okviru plana za preuzimanje nemačkog Opela otpustiti manje od deset hiljada ljudi.

 (Dalje)

Gorivo na pumpama u Srbiji od danas je skuplje u proseku za 3,8 dinara po litru, pri čemu su motorni benzini poskupeli u proseku za 3,49 dinara, a dizel gorivo za 4,14 dinara, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Nova cena benzina MBM 92 je 95,80 dinara po litru, „evro premijuma 95” košta 103,84 dinara, a MB 95 i BMB 95 po 97,20 dinara za litar.

 (Dalje)

Posle Volkswagena i Seata, i češka Škoda je odlučila da dosadašnju fabričku garanciju produži za još dve godine, tokom kojih kupci zadržavaju sva garancijska prava bez dodatnog plaćanja.

 (Dalje)

Čitaoci nemačkog časopisa Auto Bild su dodelili nagrade za Audi modele, kada je u pitanju dizajn. Nagrađeni su modeli A4 allroad i Sportback koncept.

 (Dalje)

Japanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, prognozira da će na američkom tržištu u 2010. godini nadmašiti prodaju "Dženeral motorsa" (GM), prenosi magazin "Automotiv njuz" u najnovijem elektronskom izdanju.

 (Dalje)

Roland Koh, premijer nemačke pokrajine Hese u kojoj je smešteno sedište "Opela", izjavio je danas da je kanadsko-austrijska firma "Magna" izašla sa najatraktivnijom ponudom za preuzimanje nemačke auto-kompanije, a da italijanski "Fijat" ima "razočaravajući" predlog.

 (Dalje)