home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Protokol o slobodnoj trgovini, kojim nije predviđen bescarinski izvoz automobila u Rusiju, u ovom trenutku ničim ne ugrožava proizvodnju automobila u Kragujevcu.

 (Dalje)Uvoznici i dileri zadovoljni su tek završenim sajmom automobila u Beogradu, iako je prodato upola manje automobila nego prošle godine. Posle prva dva meseca ove godine, kada je prodaja stala, pomaka ima, a iznenađenje je da je većina automobila plaćena gotovinom.

 (Dalje)

Da su lepotice neizostavni deo Salona automobila i nije neka novost, ali lepi prizori na svakom koraku nisu dovoljni, i ove godine se čekalo da se Sajam približi kraju i da se proglasi MISS i njene pratilje. Posetioci vole da prisustvuju ovakvim izborima, a izlagači takmičenje hostesa sa svojih štandova doživljavaju kao još jednu reklamu, a najsrećniji i kao pobedu.

 (Dalje)


„Zastavinoj“ fabrici automobila u petak je zbog duga ponovo isključena voda, pa je u Lakirnici oštećeno 40 školjki za „punta 188“, a zaustavljen je i kompletan proces proizvodnje ovog automobila.

 (Dalje)

Na ovogodišnjem Salonu automobila, 47. po redu, dodeljene su nagrade u različitim kategorijama, a najuspešnije izlagače, već tradicionalno, nagradili su Beogradski sajam, Udruženje ekonomskih propagandista Srbije i Klub privrednih novinara.

 (Dalje)

Kompanija "Micubiši", četvrti veliki japanski proizvođač automobila, odlučila je da poveća planiranu proizvodnju električnih vozila, nakon što je prvi kontigent od 2.000 kola razgrabljen, jer potražnja za "zelenim" vozilima sve više raste na svim velikim svetskim tržištima.

 (Dalje)

Britanski "Rols-Rojs", jedan od najvećih proizvođača luksuznih automobila u svetu, namerava ove godine da ukine 50 radnih dana zbog pada potražnje za skupim vozilima.

 (Dalje)

Sa proizvodnih traka Fiatove fabrike Tofas u Bursi sišao je jubilarni, 3-milioniti Fiatov automobil napravljen u Turskoj (partnerstvo Fiata i turskog KOC Holdinga inače traje već 41 godinu).

 (Dalje)

Mučni pregovori o državnim zajmovima i bankrotstvima i pad prodaje od 37 odsto u martu nisu dobre vesti, ali uprkos svemu, izgleda da se nešto optimizma vratilo u automobilsku industriju SAD.

 (Dalje)

Tesla Motors je novi Model S predstavio prošle nedelje, a američka kompanija je već primila 520 narudžbina za ovaj sedan sa elektropogonom.

 (Dalje)

Prema tradicionalnom izboru u organizaciji poslovnih novina "Privredni pregled", koji se smatra najstarijim i jednim od najvažnijih u našoj zemlji, Peugeot 308 dobitnik je nagrade za automobil sa visokim ekološkim standardima i automobil sa najmanjom potrošnjom, a Peugeot Bipper za najbolje komercijalno dostavno vozilo.

 (Dalje)

Urbani crossover Kia Soul je postao prvi korejski automobil koji je osvojio prestižnu dizajnersku nagradu "red dot". Među više od 3.230 konkurenata iz 49 država u 17 različitih kategorija, nedavno pušten u prodaju, Kia Soul je izabran u kategoriji "Automobilski transport, autodomovi i kamp prikolice" za 2009. godinu na izboru održanom u Nemačkoj.

 (Dalje)

Automobilski forum je u okviru Salona automobila u Beogradu nagradio najuspešnije predstavnike automobilske industrije. Akcija je organizovana 16. put, a priznanje "Oskar prestiža" dodeljeno je u više kategorija.

 (Dalje)

Svetska finansijska kriza tera proizvođače automobila na smanjenje troškova, uključujući i one za izlaganja na Salonima automobila.

 (Dalje)

Nemački Volkswagen je otvorio novu fabriku (vrednu 580 miliona evra) na zapadu Indije, u pokušaju da poveća udeo na tom tržištu u usponu, sa sadašnja dva na oko 10 procenata.

 (Dalje)