home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford je u Nemačkoj u januaru zabeležio rast prodaje od 14,2 odsto zahvaljujući tome što je nemačka vlada sufinansirala zamenu starih automobila za nove, koji manje zagađuju, saopšteno je iz te kompanije.

 (Dalje)Preduzeće za tržišne komunikacije Metro Market ove godine, sedmi put za redom organizovalo je izbor za Internet automobil godine, pod nazivom: NetAuto 2009.

 (Dalje)

Prva Mazda MX-5 (poznata i kao Miata, a u Japanu prosto kao Roadster) je svet ugledala pre tačno 20 godina na Salonu automobila u Čikagu i od tada je proizvedeno preko 850.000 primeraka ovog izuzetno uspešnog modela.

 (Dalje)

Kompanija Toyota Srbija d.o.o. raspisuje konkurs za posao hostese na 47. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, za brendove Toyota i Lexus.

 (Dalje)

Francuska auto-grupacija "Pežo-Sitroen" objavila je neto gubitak od 343 miliona evra (443 miliona dolara) u 2008. godini, a njen izvršni direktor Kristijan Štrejf upozorio je da se u 2009. može očekivati još veći finansijski manjak, prenele su svetske agencije.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Kini premašila je u januaru prodaju u SAD, prvi put ikad, saopštilo je Kinesko udruženje proizvođača motornih vozila.

 (Dalje)

Direktor preduzeća "Fijat autromobili Srbija" Đovani De Filipis i generalni direktor "Grupe Zastava vozila" Zoran Radojević potvrdili su da će proizvodnja "punta" u kragujevačkoj Zastavi početi sredinom marta kako je prethodno najavljeno.

 (Dalje)

Slovačka industrijska proizvodnja opala je najbrže u poslednjih deset godina u oblasti automobilske industrije, usled pada potražnje i usporenja svetskog ekonomskog rasta.

 (Dalje)

Američka auto-kompanija "Dženeral motors" (GM) priprema usvajanje programa otpuštanja do pet hiljada stalno zaposlenih radnika.

 (Dalje)

Plan francuske vlade za spasavanje automobilske industije uključuje šest milijardi evra (7,7 milijardi dolara) zajmova za Reno (Renault SA) i Pežo - Sitroen (Peugeot-Citroen), navode pariske dnevnici.

 (Dalje)

Treći po veličini japanski proizvođač automobila Nisan će, zbog drastičnog pada prodaje i finansijskog manjka, do kraja marta ukinuti 20 hiljada radnih mesta.

 (Dalje)

Ford će predstojeći Salon automobila u Ženevi iskoristiti da javnosti prikaže i svoj novi koncept Iosis 3, odnosno već treći koncept iz Iosis serije.

 (Dalje)

Verovatno se sećate vesti od pre nekih mesec dana da je britanski doktor Harold Carr svoju imovinu testamentom ostavio rođacima, a da je deo imovine činila i jedna garaža, u kojoj se, između ostalih automobila, nalazio i veoma redak Bugatti 57S Atalante iz 1937. godine (jedan od ukupno 17 ikada proizvedenih).

 (Dalje)

Japanska Tojota ubeležila je gubitak u trećem kvartalu fiskalne godine i za celu godinu očekuje gubitak od 350 milijardi jena (3,9 milijardi dolara).

 (Dalje)

Vlada Italije odobrila je dekretom paket za stimulisanje domaće industrije automobila i kućnih aparata, vredan više od dve milijarde evra (2,56 milijardi dolara), u nastojanju da podstakne potrošnju i oživi privredu, zapalu u recesiju.

 (Dalje)