home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Sa specijalnom, ograničenom serijom modela Copen,  koja nosi naziv Copen 100th anniversary, japanski Daihatsu slavi tačno 100 godina postojanja kompanije. Limitirani primerci, ovog samo 3,40 metra dugačkog kabrioleta sa sklopivim metalnim krovom, opremljeni su 16-inčnim felnama visokog sjaja, zatim lakom sa perla efektom, radio CD plejerom kao i kožnim sedištima. U Nemačkoj cene se kreću od 19700 evra pa na više.

Nemački tjuner Porsche-a, Speedart, proširio je svoju ponudu novom verzijom modela 911 Turbo ( fabrička oznaka 997 ). Osim neizbežnog doterivanja karoserije (novi spojler napred, zadnje krilo pozadi, pragovi, točkovi od 20 inča)  i spuštenog ogibljenja, najvažnije izmene se odnose na motor, koji sada raspolaže sa okruglo 600KS ili 441kW i 840Nm obrtnog momenta. Koliko je to povećanje, vidi se iz podatka da serijski Porsche 911 Turbo ima 480KS i 620Nm. Zato i ne čudi ubrzanje do 100 km/h za samo 3,3 sekinde (0,4 sekunde bolje od serijske verzije) kao i maksimalna brzina od skoro 350 km/h. Ceo paket (i aero body kit i dorada motora) kod Speedarta košta tačno 23205 evra.Mercedes je ponudio novi sportski paket za svoj roadster SL, koji uključuje stilska doterivanja kako izvana tako i u kabini kao i manje modifikacije 7G-Tronic automatske transmisije, koja sada nudi menjanje brzina i polugicama na volanu. Da bi se SL u Sports Pack verziji razlikovao od standardnog modela, brinu se jedinstveni 5-kraki 19-inčni točkovi, srebrno obojena kočiona klješta, ogromni perforirani kočioni diskovi kao i zatamnjena zadnja svetla. Mehaničke promene, osim pomenute dorade 7G-Tronic automatske transmisije, uključuju i novi sportski filter za vazduh. Unutrašnjost je oplemenjena Nappa kožom, prošivenoj srebrnim koncem kao i aluminijumskim detaljima po kabini. Sports Pack se nudi samo za modele SL350 i SL500 a košta 2975 evra.Weber Sportscar

1 Mar 2007 - 00:43 Top secret Link

Švajcarska kompanija Weber Sportscars, poznata kao dobavljač auto delova, izložiće novi supersportski auto ( na certežima ), napravljen sopstvenim snagama, na aprilskom događaju Top Marques Auto Show, koji se održava u Monacu. Šasija je napravljena od aluminijuma i teška je samo 65 kg. Ono što privlači pažnju jeste garancija Webera da će novi super auto postići najveću brzinu od 400 km/h dok se ubrzanje do 100 km/h procenjuje na 2,7 sekundi. Karoserija je naravno od karbon fibera, da bi se redukovala težina a motor, koji će pokretati ovaj Weber-ov superautomobil jeste centralno smešten 7,2 litarski V8 supercharged. Pogon je na sva 4 točka a menjač poluautomatski sekvencijalni sa 6 stepeni. Ceo pogonski sklop je razvijen u samom Weberu, koji će i proizvoditi neke delove. Zanimljivo je da će Weberov super auto imati 4 rezervoara za gorivo ukupne zapremine 110 litara ali će zbog bolje raspodele težine, rezervoari biti smešteni po jedan na svaki ugao automobila. Procenjuje se da će masa praznog vozila iznositi 1100 kg. Standardna oprema će sadržati unutrašnjost u koži i karbon fiberu, volan sa kontrolama u stilu formule 1, keramičke kočnice prečnika 380mm, traction control, kompletan audio i satelitski navigacioni sistem, kameru za pregled vožnje u nazad itd. Koliko god tvrdnje iz švajcarske kompanije izgledale realne, moraćemo ipak da sačekamo da se u praksi provere njihove smele najave.  
«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13