home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedan jedini ikad napravljeni primerak Lamborghini Bertone Miura Roadstera ovih dana naći će se na aukciji. Za sve one dubokog džepa i željne ekskluzive najbolje je da se upute u Švajcarsku.

 (Dalje)Audi Q5 2.0 TDI

2 Dec 2008 - 09:34 Predstavljamo Link

Preuzeto sa : Blic.rs

U trenutku kada svi moraju da imaju sve, „Audi“ je svoj petometarski ponos, model Q7 smanjio za 10 odsto i svetu je predstavio kompaktni SUV nazvan Q5, kao direktan odgovor „mercedesu GLK“ i „volvou XC 60“. Reakcija je dobrim delom bila usporena, jer se konkurentski BMW X3 „kotrlja“ još od 2003. godine. 

 (Dalje)

Japanska tjuning kompanija Wald International je već dobro poznata po doradi prestižnih modela evropskih i japanskih marki automobila (pre svega BMW, Mercedes, Bentley, Lexus), a njihov najnoviji rad vidite na slikama.

 (Dalje)

Svetska automobilska industrija suočena je sa novim talasom loših vesti, nakon objavljivanja podataka da je u novembru pala prodaja kola u Švedskoj, Japanu i Južnoj Koreji.

 (Dalje)

Domaći uvoznik Opela (www.opel.rs) krenuo je sa novogodišnjom akcijskom prodajom automobila ove nemačke marke, koja će trajati sve do 31.12. ove godine.

 (Dalje)

Britanci će uskoro dobiti najjači (i najskuplji) Mitsubishi EVO do sada, koji će raspolagati sa snagom od čak 405 konja.

 (Dalje)

Američki Elite Carbon je pripremio novi aero body kit od karbon fibera namenjen Maseratijevom GranTurismu, koji sada ima poboljšanu aerodinamiku, dok je izgled nešto agresivniji (što je zasluga novog prednjeg branika sa spojlerom, pragova, zadnjeg difuzora i spojlera na poklopcu prtljažnika).

 (Dalje)

Upravo tako. Nemci su odlučili da premijeru svog novog modela Panamera ne održe u martu naredne godine na Salonu automobila u Ženevi, kako je prvobitno planirano, već mesec dana kasnije na Salonu u Šangaju.

 (Dalje)

Mada su neko vreme to demantovali, iz Forda je danas i zvanično potvrđeno da ipak ocenjuju strateške opcije za Volvo Car Corporation, "uključujući i moguću prodaju švedskog premium proizvođača."

 (Dalje)

Nakon lansiranja standardnih verzija nove Ibize, kupcima je sada na raspolaganju i ekonomičnija i ekološki prihvatljivija Ibiza Ecomotive, koja je inače publici predstavljena početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Carrera GT se doduše više ne proizvodi, ali je ovaj Porscheov sportista i dalje itekako zanimljiv brojnim tjunerima. Tako je na Salonu tjunera u Esenu specijalista za doterivanje Porschea, kompanija 9ff, prikazala Carreru GTT900 sa V10 agregatom pojačanim na – pogađate - 900 konja.

 (Dalje)

Škoda je još početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu predstavila redizajniranu Octaviu, a ovogodišnji Salon tjunera u Esenu (traje do 7. decembra) češka fabrika je iskoristila da prikaže i unapređenu varijantu još uvek aktuelne sportske Octavie RS.

 (Dalje)

Francuska grupacija PSA (Peugeot i Citroen) i japanska Toyota danas slave silazak jubilarnog, milionitog automobila sa proizvodne trake njihove zajedničke TPCA fabrike (Toyota Peugeot Citroën Automobile) u češkom mestu Kolin.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, nemačka tjuning kuća PPI Automotive Design GmbH je na Salonu tjunera u Esenu (od 29.11. do 7.12.) i zvanično održala svetsku premijeru svoje nove obrade Audijevog sportskog modela R8, koji će kao Razor GTR biti proizveden u ograničenoj seriji.

 (Dalje)