home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Baš u ovo vreme velike krize u automobilskoj industriji, iz Danske stiže izuzetan supersportski automobil u pravom smislu te reči: Zenvo ST1.

 (Dalje)Fiat garantuje penalima

17 Dec 2008 - 00:44 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

“Fijat” će do 31. marta sigurno uplatiti ulog od 200 miliona evra za zajedničko preduzeće sa našom državom i neće odustati od posla u Srbiji. U protivnom, morao bi da plati penale od 50 miliona evra, što je predviđeno ugovorom o strateškom partnerstvu - saznaju “Novosti”.

 (Dalje)

Nakon silnih teaser fotografija, automobilska javnost je početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu konačno dočekala da vidi toliko najavljivani Citroen GT Concept, koji je i zvezda kompjuterske simulacije Gran Turismo 5 za Playstation. Međutim, iako je GT Concept pre svega trebalo da bude atrakcija na štandu i koji nikad neće ući u proizvodnju, prema poslednjim vestima iz vrha Citroena, izgleda da primerak iz Pariza ipak neće ostati samo unikat.

 (Dalje)

Koncern Volkswagen odabrao je za proizvodnju svog novog malog štedljivog automobila Slovačku a danas olakšice za tu investiciju od 300 miliona evra odobrava slovačka vlada.

 (Dalje)

Jedan od novih modela koji se sprema u Volvou jeste i naslednik njihove limuzine srednje klase S60 (stiže 2010. godine), koju će odlikovati radikalno nov dizajn za koji je zaslužan Steve Mattin, šef dizajna u švedskoj fabrici. Kako će izgledati novi S60 najavljuje ova nova studija S60 Concept, koju će javnost premijerno moći da vidi već sledećeg meseca na tradicionalnom NAIAS Salonu automobila u Detroitu.

 (Dalje)

U pravoj poplavi vesti o padu prodaje, otpušanju radnika i prinudnim odmorima, provukla se i informacija o uspešnom startu nove Ford Fieste na evropskom tržištu.

 (Dalje)

MC CHIP BMW X6 White Shark

16 Dec 2008 - 07:43 Tuning Link

Nemački tjuner MC CHIP je pažnju na sebe skrenuo svojom preradom novog Volkswagena Scirocco (predstavljen nedavno na Salonu tjunera u Esenu), a sada su se bacili na modifikovanje BMW-ovog Sports Activity Coupe modela X6, koji u njihovoj režiji dobija ime White Shark.

 (Dalje)

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je iz italijanskog Fijata (Fiat) dobio uveravanja da će realizovati zajedničko ulaganje sa srpskom vladom u fabriku automobila u Kragujevcu.

 (Dalje)

Prekid proizvodnje preko božićnih i novogodišnjih praznika u fabrici Fijata u poljskom mestu Tihi redovan je kao i ranijih godina i nema veze sa svetskom krizom automobilske industrije, saopštio je Fijat Auto Poland.

 (Dalje)

Francuska vlada saopštila je da je spremna da pomogne proizvođačima automobila u toj zemlji da izađu iz ekonomske krize.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, Audi će koncept verziju svog budućeg modela A7 prikazati već u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu, dok će se njegov serijski primerak (koji izgledom ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od studije) na tržištu naći godinu dana kasnije (premijera će prema ranijim najavama biti u septembru 2009. na Salonu u Frankfurtu).

 (Dalje)

Američki predsednik Džordž Buš izjavio je da "još nije sasvim spreman" da objavi plan izbavljenja domaće auto-industrije.

 (Dalje)

Američki tjuner Hennessey Performance je poznat, pre svega, po različitim obradama Dodgeovog Vipera, a njihova najnovijia ponuda je Godzilla 700 paket za novi Nissan GT-R.

 (Dalje)

Nemački automobilski gigant "Dajmler" kupio je udeo od 10 odsto u ruskom proizvođaču kamiona "Kamazu".

 (Dalje)