home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska Honda je svetsku premijeru svoje nove studije Insight Hybrid Concept održala početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu, dok će serijska verzija ovog hibrida (na slici) imati zvaničnu promociju sledećeg meseca na Salonu u Detroitu.

 (Dalje)Podsećana radi, Mazda je svetsku premijeru limuzinske verzije nove Mazde3 održala na nedavnom Salonu automobila u Los Anđelesu, a njena hatchback varijanta sa petora vrata upravo ima promociju na Salonu u italijanskoj Bolonji. 

 (Dalje)

Volkswagen Golf BiFuel

3 Dec 2008 - 17:03 Noviteti Link

Još jedan novitet Volkswagena na Salonu automobila u Bolonji (pored novog Golfa Plus i sportskog Sciroccoa Studie R) jeste i Golf VI BiFuel, odnosno Golf sa fabrički ugrađenim pogonom na tečni naftni gas (TNG).

 (Dalje)

Sem novog Golfa Plus, Volkswagen na Salonu u Bolonji izlaže i novu dizajnersku studiju na bazi novog Sciroccoa, čije su modifikovane verzije trenutno i zvezde Salona tjunera u Esenu.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno pre nekoliko dana (kada je procurela i fabrička brošura sa fotografijama), Volkswagen će na Salonu Salonu u Bolonji i zvanično predstaviti novi Golf Plus. Reč novi naravno treba uzeti s rezervom, budući da se ovde u osnovi radi samo o redizajniranoj varijanti dosadašnjeg Golfa Plus.

 (Dalje)

Smart ForTwo Black Tie

3 Dec 2008 - 09:37 Noviteti Link

Daimler je saopštio da će na predstojećem Salonu automobila u Bolonji održati premijeru nove, Black Tie verzije popularnog Smarta ForTwo, koji će biti proizveden u ekskluzivnoj seriji od samo 500 primeraka.

 (Dalje)

Automobilska industrija Revoz iz Novog Mesta u proizvodnji i u službama koje su vezane za proizvodnju, u decembru će raditi samo osam dana.

 (Dalje)

Alpine Fiat 500

3 Dec 2008 - 07:31 Tuning Link

Alpine Fiat 500 je prikazan na ovogodišnjem Salonu tjunera u Esenu i to zajedno sa Dodge Challengerom i VW Sciroccom, takođe opremljenih opremom koju proizvodi ista ova kompanija.

 (Dalje)

Istovremeno sa ovim prvim oficijelnim fabričkim fotografijama, Audi je najavio da će svetska premijera A5 Cabrioleta, koji će naslediti sadašnji A4 Cabrio, biti održana početkom marta 2009. godine na Salonu automobila u Ženevi, dok prodaja startuje u drugom kvartalu naredne godine (osnovni A5 Cabrio 1.8 TFSI će u Nemačkoj koštati 37.300 evra).

 (Dalje)

Izvršni direktor američkog Forda (Ford Motor Co.) Alen Mulali (Alan Mulally) izjavio je da će raditi za jedan dolar godišnje, ako taj proizvođač automobila dobije pozajmicu vlade za spas kompanije.

 (Dalje)

Američki Fisker Automotive je saopštio da će u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu i zvanično promovisati serijsku verziju svog hibridnog automobila Karma, koji je inače u koncept formi prvi put prikazan na istom mestu, u januaru ove godine.

 (Dalje)

Evropski proizvođači automobila moraju za 18 odsto da smanje količinu štetnih gasova koju emituju nova vozila, u roku od šest godina, dogovoreno je na sastanku u okviru Evropske unije, nakon dugotrajnih nesuglasica na tu temu između ekoloških organizacija i ekonomski ugrožene autoindustrije.

 (Dalje)

Britanski proizvođač luksuznih automobila "Aston Martin" objavio je da je zbog privredne krize prinuđen da otpusti 300 stalno zaposlenih i isto toliko radnika na određeno vreme.

 (Dalje)

Istovremeno sa promocijom novog Nissana 370Z u Japanu (tamo se zvanično zove Fairlady Z i košta od 31.000 evra pa naviše), procurele su i nove slike ovog sportiste u dresu Nissanovog kućnog tjunera Nisma (NISsan MOtorsport).

 (Dalje)